< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

12 oktober 2018

Inhoudsopgave

Meer kinderen naar de opvang

Er gaan steeds meer kinderen naar kinderopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Dat blijkt uit de tweede kwartaalrapportage kinderopvang 2018 van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bekijk de rapportage hier.

Maximum uurprijs € 8,02 in 2019

Goede en toegankelijke kinderopvang maakt het voor ouders mogelijk om arbeid en zorg te combineren. De overheid vindt het belangrijk om ouders hierin verder te ondersteunen. Daarom investeert ze € 248 miljoen in de verhoging van de kinderopvangtoeslag. Verder gaat de maximum uurprijs omhoog, voor de dagopvang is deze vastgesteld op € 8,02 per uur vanaf 1 januari 2019. Lees meer.

2019: nieuwe BKR en pedagogisch beleidsmedewerker

Vanaf 1 januari 2019 gelden de nieuwe regels voor de BKR. Voor baby's wordt de BKR 1 op 3 in plaats van 1 op 4. Voor kinderen van 7 tot 13 jaar wordt de BKR 1 op 12 in plaats van 1 op 10. Ook wordt op 1 januari 2019 de pedagogisch beleidsmedewerker ingevoerd. Meer weten? Bekijk de IKK-video over 2019.

Vermindering btw-afdracht mogelijk

Kinderopvangorganisaties en onderwijsinstellingen die veel samenwerken lopen soms aan tegen het betalen van de btw. Zowel kinderopvangorganisaties als onderwijsinstellingen zijn vrijgesteld van btw-afdracht. Dit geldt echter niet als zij samenwerken. Wel kan de btw-afdracht verminderd of voorkomen worden. Bekijk nu de infokaart voor meer informatie.

Interview Tamara van Ark en Sharon Gesthuizen

Afgelopen zomer bezocht Staatssecretaris Tamara van Ark samen met BMK-voorzitter Sharon Gesthuizen een locatie van Dak Kindercentra in Den Haag. Aansluitend gingen zij met elkaar in gesprek. Lees het interview hier.

Colofon

Nieuws over veranderingen in de kinderopvang voor ondernemers, medewerkers en geĂ¯nteresseerden. Deze nieuwsbrief is een initiatief van de directie Kinderopvang van het ministerie van SZW.

Meer informatie? www.veranderingenkinderopvang.nl

Berichten naar de afzender van deze e-mail worden niet gelezen.