< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

18 januari 2018

Nieuws over veranderingen in de kinderopvang voor ondernemers, medewerkers en geïnteresseerden.

Inhoudsopgave

Infographic: overdracht naar de basisschool

Een goede overdracht van kinderen van een kinderdagverblijf naar de basisschool is belangrijk. In de regelgeving staat dát dit moet gebeuren. Niet hoe dit moet gebeuren. Deze interactieve infographic helpt hierbij. Bekijk de infographic.

Informatiebijeenkomst Enschede en Nieuwegein

“De IKK-bijeenkomst heeft mij inzichten gegeven hoe ik de nieuwe regels kan waarborgen en mezelf en mijn medewerkers de juiste, kritische vragen kan stellen” aldus Aukje Vlaanderen van kinderopvang Natureluur. Wilt u ook naar een bijeenkomst? Meld u dan nu aan voor de bijeenkomst in Enschede (22 jan) of Nieuwegein (27 feb).

Wat is alternatieve ouderraadpleging?

Als een houder van een kinderopvang er niet in slaagt een oudercommissie te vormen, mag de organisatie onder bepaalde voorwaarden alternatieve ouderraadpleging toepassen. Wat is alternatieve ouderraadpleging en hoe werkt het? BOinK legt uit.

Wat verandert er voor medewerkers? Bekijk de video!

Per 1 januari 2018 is de Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang van kracht. Wat verandert er voor medewerkers? Bekijk de video voor inspiratie, tips en ervaringen van andere kinderopvangmedewerkers.

Colofon

Deze nieuwsbrief is een initiatief van de directie Kinderopvang van het ministerie van SZW.

Berichten naar de afzender van deze e-mail worden niet gelezen.