< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

8 februari 2018

Nieuws over veranderingen in de kinderopvang voor ondernemers, medewerkers en geïnteresseerden.

Inhoudsopgave

Verschuiving nieuwe financieringsystematiek

Staatssecretaris Van Ark heeft in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat de beoogde invoering van een nieuwe financieringsystematiek voor kinderopvang een jaar wordt opgeschoven. Kijk hier voor de brief.

Kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht

Als u als peuterspeelzaal sinds 1 januari door de Wet Harmonisatie een kinderdagverblijf bent, kan dat betekenen dat een deel van uw klanten recht heeft op kinderopvangtoeslag. Ouders hebben tot en met april om, met terugwerkende kracht, kinderopvangtoeslag voor januari aan te vragen. Informeer hen hierover en verwijs ze door naar de Belastingdienst.

EHBO

Een veilige en gezonde omgeving voor kinderen is noodzakelijk. ‘Veiligheid & Gezondheid’ is daarom een van de vier thema’s van de Wet IKK. EHBO speelt hierbij een belangrijke rol. Wilt u weten wat dit inhoudt en hoe u hieraan kunt voldoen als ondernemer of medewerker? Lees hier verder

Inschrijven Personenregister vanaf 1 maart

Vanaf 1 maart 2018 moet iedereen die werkt of woont op een plek waar kinderen worden opgevangen, zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Zorg ervoor dat uw medewerkers weten wat er van ze wordt verwacht. Voor meer informatie kijk op de website van DUO.

Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang 2017

De resultaten van de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK) 2017 zijn bekend. De eerste meting laat een overwegend positief beeld zien van de kinderopvang in Nederland. Wilt u meer weten over de inhoud van het onderzoek, de resultaten en de betekenis hiervan? Lees dan de brief van Staatssecretaris van Ark. Of kijk op de website van de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang.

Informeer ouders over IKK

De speciaal voor ouders gemaakte video is een handige manier om hen te informeren over IKK. Plaats de video op uw site of verwijs er naar in uw nieuwsbrief.

Colofon

Deze nieuwsbrief is een initiatief van de directie Kinderopvang van het ministerie van SZW.

Berichten naar de afzender van deze e-mail worden niet gelezen.

Meer informatie? www.veranderingenkinderopvang.nl