< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Nummer 5, 25 juli 2016

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft vernomen dat gemeenten aanvragen ontvangen voor reisdocumenten waarop een pasfoto met een vergiet op het hoofd is geplaatst. De aanvragers stellen daarbij de ‘Kerk van het Vliegend Spaghettimonster’ aan te hangen. U wordt nadrukkelijk geadviseerd deze aanvragen af te wijzen.

Inhoudsopgave

In deze gevallen is er geen sprake van een godsdienst of levensbeschouwing, waarvoor een uitzondering op het niet bedekken van het hoofd geldt.
Het ministerie van BZK wijst u er op dat dit namelijk door geen rechtscollege is vastgesteld. Als u dergelijke aanvragen ontvangt kunt u deze afwijzen.
Als u vragen heeft over de inhoud van de afwijzing kunt u contact opnemen met de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Daarnaast vragen wij u aan RvIG door te geven als u al foto’s met een vergiet op het hoofd heeft geaccepteerd.

Contact

Voor vragen, advies of het doorgeven van meldingen met betrekking tot bovenstaande kunt u contact opnemen met het Contactcentrum van RvIG, e-mail: info@rvig.nl of telefoon: 088 900 1000.

Colofon

Contactgegevens

Postbus 10451
2501 Den Haag
088 900 1000
info@rvig.nl