< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

9 november 2017

Aangepaste werkwijze transhipment

Iedere (transhipment) partij dient vooraangemeld te zijn conform Richtlijn 97/78/EG artikel 3.
Bij de partijen die na 7 dagen (maar binnen 20 dagen) of na 12 uur (maar binnen 48 uur) de (lucht)haven verlaten, wordt een documentcontrole uitgevoerd net zoals dat nu gedaan wordt op basis van de huidige regelgeving. 
Voor partijen die na 20 dagen (haven) of 48 uur (luchthaven) nog niet zijn vertrokken, geldt voor partijen met een bestemming een andere lidstaat, dat deze gekeurd moeten worden in de BIP waar de partij op dat moment staat (een document-, overeenstemmings- en materiële controle). Ook in dit geval verandert de werkwijze niet.
Als de bestemming een derde land is, wordt de partij vanaf de douanepost geweigerd indien het vereiste certificaat ontbreekt. Voor deze partijen wordt geen acceptatieverklaring van de bevoegde autoriteit in het derde land van bestemming meer gevraagd. De partij kan zijn weg vervolgen. Deze aangepaste werkwijze zal vanaf 15 november 2017 van kracht zijn.

Zie ook:
https://www.nvwa.nl/onderwerpen/import-van-dieren-en-producten-van-dierlijke-oorsprong/controles/wijziging-werkwijze-transhipment

Colofon