< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Zet in op Taal!

Welkom nieuwe ondertekenaars en taalpartners!

Er gebeurt van alles rondom het Taalakkoord: het aantal organisaties en bedrijven dat investeert in taal neemt toe en dat zien wij terug in het aantal ondertekenaars. Met trots verwelkomen wij dan ook onze nieuwe ondertekenaars en taalpartners!

Interview

ACV Groep over taal in Vakblad Arbo

Nancy Koonings, KAM-coördinator (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) bij afvalinzamelaar ACV, gaf een interview aan Vakblad Arbo over het ondertekenen van het Taalakkoord en de taallessen binnen de organisatie. 

'Communicatie en taalvaardigheid worden ook in de afvalbranche steeds belangrijker. Zo moeten medewerkers bij ACV o.a. verslag doen van waar is schoongemaakt. Daarnaast moeten zij tegenwoordig ook overweg kunnen met intranet en DigiD. Een goede taalvaardigheid is dus de basis!' Lees het hele interview hier.

Taaltip

Hoe laat u uw medewerkers kennismaken met het Taalakkoord?

U wilt binnen uw organisatie inzetten op taal. Maar hoe begint u? Organiseer bijvoorbeeld een bijeenkomst met uw medewerkers en neem daarbij de presentatie van het Taalakkoord door. Via PostbusTaalakkoord@
minszw.nl
 kunt u contact opnemen met een taaladviseur die u hierbij kan begeleiden.
Download hier de presentatie over het Taalakkoord.

Taalweetje

Wat leer je over jezelf door een tweede taal?

Schrijver Philip Huff breekt een lans voor het leren van een tweede taal. Dat kost moeite, maar die wordt ruimschoots beloond! Zo is het leren van een tweede taal goed voor je geheugen op de lange én korte termijn. Daarbij kunnen mensen die meertalig zijn beter multitasken.
Lees snel verder voor meer redenen om een tweede taal te leren.

Colofon

Deze nieuwsbrief is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Mail ons uw vragen en opmerkingen: PostbusTaalakkoord@minszw.nl.

Ook aanmelden voor de Nieuwsbrief? Klik hier!