< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Taalnieuws

Uitzendbureaus zetten in op branchebrede campagne

Zes uitzendbureaus en het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de uitzendbranche (STOOF) hebben de handen ineengeslagen voor de Week van de alfabetisering (5 t/m 11 september 2016). Van deze initiatiefnemers zijn Adecco, Randstad, In Person, Driessen, SWA en STOOF ondertekenaars van het Taalakkoord.

Lees hier meer over dit initiatief.

Bijeenkomst kennisgroep sociale organisaties

Op 14 juni 2016 wordt de 'Bijeenkomst kennisgroep sociale organisaties' georganiseerd door SBCM. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jeannette Paul, Taalakkoord-adviseur: jpaul@minszw.nl.

NT2-trainer van 2016

De beroepsvereniging van docenten Nederlands als Tweede Taal (BVNT2) heeft Mirjam Poolen uitgeroepen tot NT2-trainer van het jaar 2016. Mirjam is al bijna 15 jaar werkzaam als NT2-trainer bij EBC Talen in Bergen op Zoom. Op dinsdag 31 mei reikt Yvonne Kammeijer, wethouder van onderwijs van de gemeente Bergen op Zoom, de bokaal en het juryrapport uit aan de NT2-er van 2016.

Succesvolle conferentie AenO Gemeenten

Op 9 mei vond in Amersfoort de conferentie ‘Te mooi om waar te zijn’ van AenO Gemeenten plaats. Een zaal vol gemeentelijke managers en HR-adviseurs van Buitendienst- en Documentaire informatievoorzienings-medewerkers sprak met elkaar over strategische personeelsplanning en de impact van veranderingen bij gemeenten op de vereiste competenties van hun medewerkers. Onder andere over het belang van werken aan basisvaardigheden zoals taalvaardigheid.
Lees hier een kort verslag van de conferentie.

Zet in op Taal!

Doe mee met het Taalakkoord

Wilt u zich ook inzetten voor taal op de werkvloer? Bekijk hier hoe u meedoet aan het Taalakkoord!

Colofon

Deze nieuwsbrief is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Ook aanmelden voor de Nieuwsbrief? Klik hier!

Mail ons uw vragen en opmerkingen: PostbusTaalakkoord@minszw.nl.