< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

2 oktober 2017

Werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dit doet Rijkswaterstaat niet alleen, maar samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en met andere (overheids)organisaties. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van opvallende samenwerkingen én resultaten.

Aanbesteding beheer en onderhoud: gelijke kansen voor de hele markt

Rijkswaterstaat is eigenaar van ruim 500 panden in Nederland. Variërend van districtskantoren, verkeerscentrales, opslagruimten en zoutloodsen tot monumentale dienstwoningen en vuurtorens. Al deze panden en de terreinen waarop ze liggen, moeten beheerd en onderhouden worden. En daar heeft Rijkswaterstaat slimme marktpartijen voor nodig. De aanbesteding voor deze opdracht is inmiddels gepubliceerd. Maar wat voor klus wacht er straks precies op de marktpartijen die inschrijven? Een gesprek met Annemiek de Jong, contractmanager bij Rijkswaterstaat.
Lees meer

Afscheid van de praatpaal: effectieve samenwerking met de markt

Praatpalen op vrachtwagen

In juli gingen de eerste 500 praatpalen online in de verkoop. De belangstelling was enorm en binnen afzienbare tijd waren de palen vergeven. Minder groot was de animo toen Rijkswaterstaat een half jaar eerder een onderhandse uitvraag deed voor het weghalen van de palen. 
Lees meer

Eerste circulaire viaduct van Nederland in de maak

Stel je voor, een viaduct dat je volledig uit elkaar kunt halen en opnieuw kunt gebruiken. Van Hattum en Blankevoort nam hiervoor het initiatief. Rijkswatertstaat helpt bij deze klus. Een circulair viaduct sluit namelijk volledig aan bij onze ambities. 
Lees meer

Veel interesse voor kweek van krab en sla in de Wieringermeer

Vrijdag 22 september 2017 opende Rijkswaterstaat de deuren van de proeftuin Achteroever Wieringermeer. De belangstelling voor de innovaties op deze boerderij aan de rand van het IJsselmeer was groot. Rijkswaterstaat investeert hier, samen met andere publieke en private partijen, in nieuwe kansen op het gebied van waterbeheer, aquacultuur en tuinbouw. 
Lees meer

Gunning opdracht Nieuwe Sluis Terneuzen aan consortium Sassevaart

Sluis Terneuzen

Na een intensief aanbestedingstraject heeft de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie de opdracht voor de aanleg van de Nieuwe Sluis Terneuzen definitief aan het consortium Sassevaart gegund.
Lees meer

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk.

Of gebruik het contactformulier van de Servicedesk Zakelijk.
U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn:

0800-8002 (ma t/m vr 07.00u - 20.00u, weekend en feestdagen 10.00u - 18.30u).

Volg Rijkswaterstaat Zakelijk

Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn