< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

1 december 2017

Werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dit doet Rijkswaterstaat niet alleen, maar samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en met andere (overheids)organisaties. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van opvallende samenwerkingen én resultaten.

 

IT voor bruggen en tunnels: liever confectie dan een maatpak

Het IT-landschap voor bediening van bruggen en tunnels bestaat uit een kluwen van verschillende automatiseringssystemen. Lastig bij onderhoud en het oplossen van storingen. Daarom zet Rijkswaterstaat in op standaardisering. Een interview met directeur Bedrijfsvoering en Inkoop Ton van der Veen.
Lees het interview

Aanbestedingsdocumenten Design & Construct-contracten aangepast

Rijkswaterstaat heeft de modeldocumenten voor het aanbesteden van Design & Construct-contracten (D&C) aangepast. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat ze aansluiten bij de laatste versie van het handboek CO2-Prestatieladder.  Lees meer

Samenwerking voor schoon én gezond oppervlaktewater

Schoon en gezond water is belangrijk voor mensen, planten én dieren. Kennis over gewasbeschermingsmiddelen en biociden in ons water is daarbij cruciaal. Rijkswaterstaat en het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden werken hierin al jaren samen.
Lees meer

Smart Mobility: ‘Machine kan mens niet 100% vervangen’

Zelfrijdende auto's zijn nieuw. Maar in de burgerluchtvaart is automatisering al tijden de standaard. Daarom vroeg Rijkswaterstaat het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) om advies. Waar moeten we rekening mee houden? We spraken met Antoine de Reus, onderzoeker bij NLR.
Lees het interview

Mobiliteit van Nederlanders in beeld

Luchtfoto A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord

Rijkswaterstaat en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) brengen met het vernieuwde onderzoek ‘Onderweg in Nederland’ in kaart hoe inwoners van Nederland zich verplaatsen. Hoe ver reizen zij per dag? Welk vervoermiddel gebruiken ze daarvoor? En waar gaan ze naartoe?
Lees meer

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk.
Of gebruik het contactformulier van de Servicedesk Zakelijk.
U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn:
0800-8002 (ma t/m vr 07.00u - 20.00u, weekend en feestdagen 10.00u - 18.30u).

Volg Rijkswaterstaat Zakelijk

Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn