< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

10 oktober 2017

Van smart mobility tot zelflerende machines – technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. In deze editie van het online magazine 'Rijkswaterstaat &' staan nieuwe technieken, het delen van data en samenwerking daarom centraal. Een greep uit het aanbod: onze iVisie, Slim Watermanagement en kansrijke infra-innovaties. 

Inhoudsopgave

& Water verdelen

Ons land is al eeuwenlang onlosmakelijk verbonden met watermanagement. Toch valt er op dit vlak nog veel te verbeteren. Hoe? Door de bestaande infrastructuur efficiënter te benutten. En daar kunnen zelfs games en WhatsApp een bijdrage aan leveren.
Lees het interview

& Leren van fouten

De aanbesteding van de raamovereenkomst voor ingenieursdiensten – de zogenoemde SO3 – liep flinke vertraging op. Rijkswaterstaat liet het traject daarom evalueren door een onafhankelijke partij.
Lees het interview

& Infra-innoveren

Minder verkeershinder, lagere kosten en minder belasting voor het milieu. Dat zijn de doelstellingen van Infravation, een samenwerkingsverband van wegbeheerders uit 9 Europese landen, de VS en Israël. De projecten die in 2015 zijn gestart, zijn inmiddels in de testfase beland. 
> Lees het interview

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk

Of gebruik het contactformulier van de Servicedesk Zakelijk

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn:
0800-8002
(ma t/m vr 07.00u - 20.00u, weekend en feestdagen 10.00u - 18.30u)