< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

29 september 2016

€ 9 miljard aan extra kilometers

Ruimere vaarwegen en kilometers nieuw asfalt: de doorstroming op weg en water is in 5 jaar flink verbeterd. Tussen 2010 en 2015 hebben we voor ruim € 9 miljard aan grote infrastructurele projecten gegund aan de markt.
> Lees meer

Met 1.000 km/uur achter het stuur

Van Amsterdam naar Parijs in 30 minuten? Het zou zomaar de toekomst kunnen zijn met Hyperloop. Dit nieuwe transportsysteem maakt gebruik van luchtdruk en is daardoor razendsnel. Netwerkorganisatie Connekt organiseerde onlangs de Dutch Hyperloop Challenge, onder andere in samenwerking met Rijkswaterstaat.
> Lees meer

Afvalvrije festivals

Iedere festivalganger kent het: de deken van plastic bekertjes die na afloop het grasveld bedekt. Als het aan Zwarte Cross en Mysteryland ligt, is dit beeld straks verleden tijd. Zij sloten vorig jaar een Green Deal om afval op festivals te verminderen, te scheiden en te recyclen. Rijkswaterstaat helpt bij de aanpak.
> Lees meer

Combinatie NU ontwerpt Nijkerkerbrug

Onder de naam ‘Combinatie NU’ gaan Mourik en Besix aan de slag met het ontwerp van de Nijkerkerbrug. Deze opdracht is onderdeel van het Project DOEN: een initiatief voor betere samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de markt. Minder regels en betere samenwerking moeten leiden tot minimale verspilling van tijd en geld.
> Lees meer

Minder hinder bij verbouwing Zuidasdok

De Amsterdamse Zuidas is een populair zakendistrict dat volop in ontwikkeling is. Kortom, geen eenvoudige plek om de A10 te verplaatsen en het station uit te breiden. Om het bedrijfsleven tijdens de 10 jaar durende bouwperiode niet te verstoren, staat minder hinder altijd voorop.
> Lees meer

Agenda

Rijkswaterstaat gaat graag in gesprek met de zakelijke markt. Daarom zijn we steeds vaker te zien op beurzen en evenementen. Daarnaast organiseren we diverse marktconsultaties. In de agenda leest u wat er de komende tijd op het programma staat.
> Lees meer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk

Of gebruik het contactformulier
van de Servicedesk Zakelijk

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn:
0800-8002
(ma t/m vr 07.00u - 20.00u,
weekend en feestdagen
10.00u - 18.30u)