< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

30 oktober 2017

Werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dit doet Rijkswaterstaat niet alleen, maar samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en met andere (overheids)organisaties. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van opvallende samenwerkingen én resultaten.

Markt en Rijkswaterstaat leren van aanbesteding ingenieursdiensten

Werkzaamheden aan viaduct

Rijkswaterstaat en advies- en ingenieursbureaus hebben samen de moeizaam verlopen aanbesteding van de raamovereenkomst voor ingenieursdiensten (SO3) gevalueerd. Deze evaluatie leverde waardevolle leerpunten op. Benieuwd? Het evaluatierapport is online beschikbaar.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt aanbesteding circulaire kantoorinrichting definitief

Kantoor Rijkswaterstaat in Utrecht

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding voor de levering van circulaire kantoorinrichting definitief gegund aan Gispen en Rohde & Grahl. Zij zorgen ervoor dat onder meer tafels, stoelen en kasten voor ongeveer 100.000 werkplekken van het Rijk straks bestaan uit zo veel mogelijk materialen die al in omloop zijn.
Lees meer

Partijen uit bouwsector sluiten Green Deal voor slimme logistiek

Transport viaductligger

Begin oktober ondertekenden 22 partijen uit de bouwsector de Green Deal Bouwlogistiek. Marktpartijen, opdrachtgevers en kennisinstituten delen via deze deal de kennis over slimme bouwlogistiek binnen de hele sector. Het doel? De verkeersdruk in stedelijke gebieden verlichten.
Lees meer

Nieuwe editie online magazine 'Rijkswaterstaat &'

Van smart mobility tot zelflerende machines – technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom verscheen in oktober een nieuwe editie van ons online magazine 'Rijkswaterstaat &'. Centraal daarin staan nieuwe technieken, het delen van data en samenwerking. 
Bekijk 'Rijkswaterstaat &'

Rijkswaterstaat gunt Solar Highways aan Heijmans

De realisatie van Solar Highways komt steeds dichterbij. Afgelopen maand gaven we Heijmans de opdracht om het innovatieve, energieopwekkende geluidsscherm te bouwen. Het project is onderdeel van een groter pakket geluidwerende maatregelen langs de A50. De uitvoering start begin 2018.
Lees meer

Nieuwe editie inkoopplanning beschikbaar

Rijkswaterstaat heeft de nieuwe inkoopplanning gepubliceerd. Een overzicht van alle voorgenomen opdrachten van meer dan 135.000 euro. Bekijk de volledige versie als spreadsheet of een pfd per inkoopdomein.

Bekijk de inkoopplanning

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk.
Of gebruik het contactformulier van de Servicedesk Zakelijk.
U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn:
0800-8002 (ma t/m vr 07.00u - 20.00u, weekend en feestdagen 10.00u - 18.30u).

Volg Rijkswaterstaat Zakelijk

Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn