< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

28 augustus 2017

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat wordt betere opdrachtgever door ook zelf te ontwerpen

Zo'n 30 jaar geleden was het vanzelfsprekend dat ingenieurs van Rijkswaterstaat zelf sluizen, bruggen en wegen ontwierpen. Met het uitbesteden van ontwerpwerk is die kennis flink afgenomen. Maar daar komt verandering in. Sinds dit jaar heeft Rijkswaterstaat namelijk weer een eigen ontwerpbureau. Zo willen we een betere opdrachtgever worden.
Lees meer

Herstel stuw Grave prachtig voorbeeld van de Marktvisie

Een paar dagen voor de jaarwisseling van 2016 raakte de stuw in de Maas bij Grave beschadigd door een aanvaring met een binnenvaartschip. Dit bracht veel hinder mee voor de scheepvaart en omwonenden. Maar het herstelwerk aan de stuw is óók een mooi voorbeeld van de Marktvisie.
Lees meer

Afvalscheiding makkelijker communiceren met pictogrammen

Afval scheiden kan soms best ingewikkeld zijn. Iedere organisatie is vrij om haar eigen invulling te geven aan de communicatie over afvalscheiding: van de icoontjes tot de kleuren. Rijkswaterstaat heeft daarom standaardsets van kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding ontwikkeld. Zo wordt uniformiteit en daarmee afvalscheiding bevorderd.
Lees meer

TESTFEST: weg- en in-car systemen leren met elkaar praten

17 internationale marktpartijen, 20 testauto’s, 4 testdagen, echte wegwerkzaamheden en vele, deels virtuele, verkeerssituaties: dat waren de ingrediënten voor het eerste Europese InterCor TESTFEST, met Rijkswaterstaat als gastheer. 3 betrokken partijen vertellen over hoe zij deze week hebben ervaren.
Lees meer

Grootschalige proef innovatieve verkeersdiensten regio Amsterdam

Betere routeadviezen, snelheidsadviezen en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en calamiteiten. Dat is de inzet van een nieuwe samenwerking tussen de overheden in de Metropoolregio Amsterdam en een aantal internationale bedrijven, waaronder Google Maps, TomTom Groep, HERE Technologies en BMW Groep.
Lees meer

Colofon

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk.
Of gebruik het contactformulier van de Servicedesk Zakelijk.
U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn:

0800-8002 (ma t/m vr 07.00u - 20.00u, weekend en feestdagen 10.00u - 18.30u).