< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

30 maart 2017

Groene waterbouwers

De waterbouwsector presteert goed als het gaat om het verlagen van CO2-uitstoot. Dat blijkt uit een evaluatie van de CO2-prestatieladder. Dit certificeringsmiddel stimuleert bedrijven hun uitstoot te beperken. 
> Lees meer

'Pas Marktvisie toe, ook als het tegenzit'

Aline Arends, implementatiemanager Marktvisie bij Rijkswaterstaat, roept in een column in Cobouw de markt en opdrachtgevers op om de Marktvisie ook toe te passen als het tegenzit. Ze reageert met haar opinieartikel op een kritische column van een marktpartij, die zich beklaagde over een aanbesteding bij Rijkswaterstaat.
> Lees meer

Energieneutraal op eigen bodem

Rijkswaterstaat en ProRail stellen delen van hun beheergebied beschikbaar om duurzame energie op te wekken. Daarmee kunnen beide partijen op den duur ruim in hun eigen energieverbruik voorzien en worden zo dus energieneutraal. 
> Lees meer

Blijvende bedrijfskleding

Ieder jaar wordt in Europa 93.000.000 kg werkkleding aangeschaft. Dat kan anders. Daarom onderzocht Rijkswaterstaat – als partner van het European Clothing Action Plan – wat nodig is om bedrijfskleding circulair te maken en welke rol de overheid hierin kan spelen. 
> Lees meer

Van plastic soep naar schone zee

Via scheepvaart, visserij en recreatie komt veel afval terecht in zee. Deze ‘plastic soep’ is een groot probleem. Om het terugdringen efficiënter aan te pakken, hebben het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en KIMO Nederland en België een meerjarige samenwerkingsovereenkomst afgesloten.
> Lees meer

Agenda

Rijkswaterstaat gaat graag in gesprek met de zakelijke markt. Daarom zijn we steeds vaker te zien op beurzen en evenementen. Daarnaast organiseren we diverse marktconsultaties. Lees wat er de komende tijd op het programma staat.
> Lees meer

Colofon

Dit is een uitgave Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk

Of gebruik het contactformulier
van de Servicedesk Zakelijk

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn:
0800-8002
(ma t/m vr 07.00u - 20.00u,
weekend en feestdagen
10.00u - 18.30u)