< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Nummer 2, 14 september 2017

Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Hoe ziet het voorstel voor de krib- en oeververlaging langs het Pannerdensch Kanaal eruit

Rijkswaterstaat heeft een plan op hoofdlijnen gemaakt voor de krib en oeververlaging. Dit najaar stuurt Rijkswaterstaat het plan naar de minister. Naar verwachting stelt deze het in 2018 vast. Hoe ziet dit zogeheten voorkeursalternatief eruit en hoe is het tot stand gekomen? Tessa Hoogerwerf van Rijkswaterstaat legt uit.

 

Lees meer

Heeft u een mening over krib- en oeververlaging? Praat mee

Rijkswaterstaat heeft voor het verlagen van kribben en oevers langs het Pannerdensch Kanaal een plan op hoofdlijnen gemaakt. Straks worden de plannen in detail uitgewerkt. Heeft u hier een mening over en wilt u meepraten? Laat het ons weten.

Lees meer

Verschenen: boek over verdronken buurtschap de Burgeu

De Burgeu bij Doornenburg was ooit een levendig en welvarend buurtschap. Het aantal dorpelingen dat er nog uit eigen ervaring over kan vertellen slinkt snel. Daarom is er nu een boek.

Lees meer

Werken aan een veiliger rivierengebied

Naast de krib- en oeververlaging voert Rijkswaterstaat langs het Pannerdensch Kanaal 2 andere projecten uit: Kadeverlaging Scherpekamp en Stroomlijn. Deze projecten zijn nauw met elkaar verbonden en met het project krib- en oeververlaging. Samen zorgen ze voor een veiliger rivierengebied.

Lees meer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl
U kunt ook (gratis) bellen met onze landelijke informatielijn 0800-8002 (ma t/m vr: 07.00-20.00; Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)