< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

3 december 2015

Inhoudsopgave

Overzicht werkzaamheden Wilhelminakanaal

De noordzijde van het kanaal is nagenoeg overal reeds verbreed en op diepte gebracht.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de nieuwe sluis III. Zo zijn de eerste sluisdeuren geplaatst en zijn er voorbereidingen getroffen voor de aanleg van de vijzelturbine. Arjan Walraven, omgevingsmanager bij aannemerscombinatie Heijmans-Boskalis, geeft een update.

Lees meer

Extra onderzoeken effect kanaalpeilverlaging

Waterstandsverlaging

De daling van het grondwaterpeil in de nabijheid van het Wilhelminakanaal in Tilburg zal groter zijn dan in eerste instantie is berekend, zo blijkt uit extra onderzoek. De maatregel die hiervoor was voorzien, zal dan ook niet afdoende zijn. Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg nemen daarom extra maatregelen die eventuele nadelige gevolgen voor de directe omgeving beperken. 

Lees meer

Eerste sluisdeuren geplaatst in nieuwe sluis III

De 'kleinere' composiet sluisdeuren in de nieuwe sluis III

Op zaterdag 10 oktober zijn de eerste twee sluisdeuren geplaatst in de nieuwe sluis III. Op 9 januari 2016 worden de andere twee deuren geplaatst. Bijzonder is dat alle deuren van composiet zijn gemaakt, een vezelsterke kunststof die duurzaam, licht en onderhoudsarm is.

Lees meer

Projectambassadeurs bezoeken bouwput nieuwe sluis

De ambassadeurs op het bouwterrein van de nieuwe sluis III

De projectambassadeurs hebben op 28 oktober een bezoekje gebracht aan de nieuwe sluis III. Na een update over het project, kregen de ambassadeurs een rondleiding door de bouwput van de nieuwe sluis.

Lees meer

Colofon

Meer weten?

Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/wilhelminakanaal of bel 0800 - 8002 (ma t/m zo 07.00 - 20.00, gratis). Volg het project ook op www.facebook.com/wilhelminakanaal en www.twitter.com/wilhelminaknl.