< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Nummer 6, 5 april 2017

Het verkeer op de A1 neemt steeds meer toe. Dit zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Daarom verbreedt Rijkswaterstaat samen met de provincies Gelderland, Overijssel en de Stedendriehoek tussen 2018 en 2028 dit traject. In 2016 en 2017 past Rijkswaterstaat de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen aan.

Start werkzaamheden A1

Rijkswaterstaat is gestart met het verbreden van de A1 tussen knooppunt Beekbergen en afrit 20 aan beide kanten. Er zijn verschillende verkeersmaatregelen van kracht en dat betekent hinder voor de automobilist. In deze nieuwsbrief zetten we de werkzaamheden voor u op een rijtje.

A1 beide richtingen tussen Deventer en Apeldoorn

Verkeer op de A1 van Deventer richting Amersfoort ondervindt ter hoogte van knooppunt Beekbergen met name in de ochtendspits grote hinder van de werkzaamheden. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van circa 10 minuten in de ochtendspits. Ook verkeer van Zwolle richting Amersfoort ondervindt in deze periode hinder van de werkzaamheden aan de A1 ter hoogte van knooppunt Beekbergen. Verkeer van Zwolle richting Amersfoort moet in de ochtendspits rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Van dinsdag 18 april tot en maandag 12 juni verbreedt Rijkswaterstaat de zuidelijke zijde van de A1 tussen afrit 20 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen. De rijbanen zijn dan tijdelijk versmald en er geldt een snelheidsbeperking van 90 km/uur. Verkeer op de A1 van Amersfoort richting Deventer ondervindt ter hoogte van knooppunt Beekbergen hiervan grote hinder. In de avondspits moet het verkeer rekening houden met een extra reistijd van circa 15 minuten.

Nachtafsluitingen

In de komende periode komt het regelmatig voor dat ’s nachts tijdelijk enkele verbindingswegen in het knooppunt Beekbergen zijn afgesloten of dat er of minder rijstroken beschikbaar zijn. Dit om werkzaamheden te verrichten of verkeersmaatregelen aan te passen. Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 april, worden bijvoorbeeld de betonnen elementen die het wegdek van het viaduct vormen gelegd. De afsluitingen worden aangekondigd langs de weg en het verkeer wordt met gele borden langs de weg omgeleid. Het verkeer dient dan rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer 5 minuten. Kijk voor actuele reisinformatie op www.rijkswaterstaat.nl of download de gratis Rijkswaterstaat-app.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat.

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl/uitbreidinga1oost
U kunt ook gratis bellen met
onze landelijke informatielijn:
0800-8002
(ma t/m zo 06.00u - 22.30u)

Fotografie: Rijkswaterstaat