< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

1 april 2016

Heeft u de informatiebijeenkomsten over de verbreding van de A9 bij Amstelveen gemist?

 

Op 4 en 11 april a.s. vinden de laatste informatieavonden plaats in de bovenfoyer van de Schouwburg in Amstelveen. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.30 uur.

Inhoudsopgave

Veel interesse in de plannen van de verbrede A9 bij Amstelveen

Terwijl in de schouwburg van de gemeente Amstelveen een voorstelling werd gespeeld door Gerard Cox en Joke Bruijs, werden in de foyer een verdieping hoger de nieuwe plannen getoond van de verbrede A9.

 

De inwoners van Amstelveen en andere geïnteresseerden kregen aan de hand impressies, 3D- visualisaties, animaties en luchtfoto’s én gesprekken met specialisten zicht in de nieuwe plannen.

 

Wie bezwaar wilde maken of een kanttekening plaatsen, kon met behulp van de notulisten van het Centrum van Participatie een zienswijze indienen.

 

Op de eerste twee inspraakavonden (22 en 24 maart) kwamen 500 belangstellenden af. Vlak voor tijd liep de foyer al vol en binnen no-time waren alle specialisten in gesprek met mensen over onder andere wat de nieuwe plannen inhouden, het effect van de nieuwe weg op de luchtkwaliteit en wat voor maatregelen worden getroffen tegen geluidoverlast.

 

Kees Abrahamse, omgevingsmanager A9 Badhoevedorp – Holendrecht (Amstelveen): “De sfeer was goed. De meeste bewoners waren onder de indruk van het nieuwe ontwerp van de verdiepte ligging inclusief overkappingen, en raakten overtuigd door de 3D-visualisaties. Ook de modellen met uitleg over de toekomstige geluidbelasting werden goed ontvangen”.

 

Vragen die mensen stelden varieerden van hele technische vragen, de impact op het Meanderpark, de toekomstige luchtkwaliteit, hoe de geluidschermen eruit gaan zien tot vragen over het aflopen van de huur van de voormalige huurwoningen.

 

De ‘crew’, bestaande uit het projectteam A9, gemeente Amstelveen, ingenieursbureau Witteveen+Bos, architectenbureau wUrck en visual engineers XKP, is zeer gemotiveerd en kijkt uit naar de volgende informatieavonden.

 

Bekijk hier de animatie over de verbreding van de A9

 

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

• Bekijk het laatste nieuws

op ons online

bezoekerscentrum

• Bel met 0800-8002

(gratis, dagelijk 07.00 -

20.00 uur)

• Stel vragen via

a9badhoevedorpholendrecht@

rws.nl

• Volg ons op Twitter

• Vind ons leuk op Facebook

• Bekijk de mooiste foto's

op Instagram