< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 4, Nummer 2, 10 augustus 2015

Ruimte voor de Lek is één van de 34 projecten van het Programma Ruimte voor de Rivier

 

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. dat is Rijkwaterstaat

Veel in beweging

De heer Baars van de Ponthoeve wordt ge&#239;nterviewd voor een Duitse documentaire over Ruimte voor de Rivier

De afgelopen periode is op verschillende locaties binnen ons projectgebied het eindbeeld bereikt van wat u tot nu toe alleen nog maar op tekeningen had gezien. In deze Nieuwsbrief leest u wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen periode, want er is veel in beweging. We hebben, omdat de contouren van het project steeds duidelijker worden, ook veel belangstelling van de pers. Begin van de zomer heeft een filmploeg van de ZDF uitgebreid opnamen gemaakt van ons project voor een documentaire. Deze zal in oktober van dit jaar worden uitgezonden. We laten u in een volgende editie weten wat de exacte uitzenddatum wordt. Ik wens u veel leesplezier en mocht u vragen hebben laat het ons dan weten.
 
Met vriendelijke groet,
 
Huub Hector
Projectmanager Ruimte voor de Lek   

Brug in de Pontwaard heet voortaan Pont Napoleon

De naam van de brug werd in bijzijn van de één van de prijswinnaars onthuld door wethouder André Landwehr en RWS Hoofdingenieur-directeur Joke Cuperus.

De nieuwe brug die in de Pontwaard is gebouwd over de vaargeul (in aanleg) heet vanaf 13 maart 2015 Pont Napoleon. De jury, bestaande uit RWS Hoofdingenieur-Directeur Joke Cuperus, Gedeputeerde Ralph de Vries en Wethouder van Vianen André Landwehr, had de keus uit meer dan 200 inzendingen. Dit mag een geweldige respons genoemd worden.

Lees meer:

Boomfeestdag in de Bossenwaard

Wethouder Peter Snoeren plant samen met leerlingen van de openbare basisschool Ziezo de eerste boompjes in het gebied waar de speelnatuur wordt ingericht

Op 18 maart jl. vond in de Bossenwaard te Nieuwegein de 59e boomfeestdag plaats. Het thema van de Boomfeestdag was dit jaar Bomen en Water. Langs de Lekboulevard, vlakbij de brug naar Vianen, hebben kinderen van groep 7-8 van de openbare basisschool Ziezo uit Hoog Zandveld samen met wethouder Peter Snoeren bomen gepland in het projectgebied van Ruimte voor de Lek.

Lees meer:

Voortgang werkzaamheden in de verschillende waarden

Een overzocht van de geul in de Pontwaard te Vianen

Bij Rijkswaterstaat is meerdere keren de vraag binnen gekomen waarom er af en toe geen activiteiten in de verschillende uiterwaarden zijn te zien. Dit heeft te maken met de herbestemming van de grond die ontgraven wordt. De aannemer moet deze grond naar andere locaties transporteren, maar die zijn niet altijd direct beschikbaar. We geven u hier een overzicht van de voortgang van het werk in de verschillende waarden.

Lees meer:

Blijf weg van bouwterreinen langs de Lek!

Pas gegraven geulen zijn gevaarlijk

Rijkswaterstaat is in de uiterwaarden langs de Lek ter hoogte van Nieuwegein, Vianen en Tull en ’t Waal volop bezig met het project Ruimte voor de Lek. In de uiterwaarden wordt volop gegraven voor de aanleg van geulen. In de zomer is de verleiding groot een heerlijk recreatieplekje te zoeken langs de Lek. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden in de Ossenwaard nabij Tull en ’t Waal, de plas Everstein en de Middelwaardse Put langs de A2 bij Vianen. Deze recreatievoorzieningen zijn van alle gemakken voorzien en zijn veilig.

Lees meer:

Colofon

Nieuwsbrief Ruimte voor de Lek

is een uitgave van Rijkswaterstaat Programma Ruimte voor de Rivier

Reacties of vragen over dit project kunt u mailen naar:
ruimtevoordelek@rws.nl