< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

7 november 2017

De bouw van de nieuwe zeesluis in Ijmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. 

Voor de volledige fotoreportage en een kaart van het bouwterrein klik je hier.

Inhoudsopgave

In het weekend van 14 oktober heeft OpenIJ in iets meer dan 40 uur 4.000 m3 beton gestort voor de vloer van de deurkas van het binnenhoofd.

Op deze foto bouwt OpenIJ geleidebalken waar in de diepwanden voor de tussendam worden gegraven. De tussendam vormt straks de verbinding tussen de nieuwe zeesluis en de Middensluis.

De diepwanden van de nieuwe zeesluis moeten in de grond worden vastgezet met behulp van ankers. Op de foto zien jullie ankerbalken waarin de ankers worden bevestigd.

Op deze foto worden buispalen van de kistdam gevuld met beton voor extra stevigheid. De kistdam is een soort geleidewerk en bevindt zich aan de kanaalzijde aan de linkerkant van een schip dat de Noordersluis in vaart.

Medegefinancierd door

Het project nieuwe grote zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie.

Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (weekdagen 07.00u - 20.00u, zon- en feestdagen 10.00u - 18.30u)