< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

20 april 2015

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereiding en de uiteindelijke aanleg van de Nieuwe Grote Zeesluis IJmuiden.  

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.
Dat is Rijkswaterstaat.

 

Aannemer van start met verplaatsing 22 objecten

Om ruimte te maken voor de nieuwe grote zeesluis moeten er 22 objecten worden verplaatstkopie

Aannemerscombinatie De Klerk/Van Boekel maakt delen van het sluizencomplex IJmuiden vrij voor de bouw van de nieuwe grote zeesluis IJmuiden. Hiervoor verplaatst de aannemer 22 objecten, variërend van een clubhuis tot een depot of kraanbaan. 

Lees meer

Nieuwe buren voor bewoners sluiseilanden

Het clubgebouw van het duikteam zal op deze plek verdwijnen

Een aantal bedrijven op de sluiseilanden moet verhuizen naar andere locaties om plaats te maken voor de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden. Bewoners van het Middensluiseiland krijgen hierdoor nieuwe buren. Eilandbewoonster Anneke Brands vertelt hoe zij dit ervaart.

Lees meer

Verhuizing sluisbediening naar gemaal

Het huidige Sluis Leiding Centrum (SLC) op de kop van de Noordersluis zal worden gesloopt

Rijkswaterstaat verplaatst in 2015 de sluisbediening van de Noordersluis naar het gemaal om ruimte te maken voor de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden. Het huidige Sluis Leiding Centrum (SLC) op de kop van de Noordersluis wordt gesloopt. Waarom is voor deze nieuwe locatie gekozen? En welke uitdagingen brengt de verhuizing met zich mee?

Lees meer

Verplaatsing walradarsysteem

Het walradarsysteem langs het Noordzeekanaal zal worden aangepast

Met de komst van de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden moet Rijkswaterstaat het walradarsysteem langs het Noordzeekanaal aanpassen. In de omgeving worden 4 nieuwe masten gebouwd; 2 van 25 meter en 2 van 40 meter hoog. Zo blijft de bestaande radardekking behouden en de veiligheid van het scheepvaartverkeer gegarandeerd.

Lees meer

Medegefinancierd door

Logo EU

Het project Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis wordt medegefinancierd door de Europese Unie Trans-Europees vervoersnetwerk (TEN-T)

Hoofdverantwoordelijkheid voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)