< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

13 oktober 2017

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de bouw van de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden.
 
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Wie werken er aan de sluis?

Elke dag werken bijna 500 specialisten aan de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Veel van hen zijn dagelijks te vinden op het bouwterrein zelf. Daarnaast zijn er ook tientallen werkplanners die ervoor zorgen dat alle werkzaamheden op elkaar aansluiten en iedereen op het juiste moment de juiste materialen heeft om mee te werken. Wij stellen vier sluisbouwers aan u voor.
Lees meer

Startschot nieuw bediengebouw

De bouw van het nieuwe bediengebouw is gestart. Een nieuwe mijlpaal in het project, die ook van belang is voor het havenbedrijfsleven. Rijkshavenmeester Marleen van de Kerkhof van Havenbedrijf Amsterdam en architect Kristian Koreman van ZUS vertellen over de aanloop naar de bouw.
Lees meer

‘De haven groeit, wij groeien mee’

De komst van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden zal de capaciteit van de hele Amsterdamse haven vergroten. Wat betekent dit voor het bedrijfsleven? We vragen het Martijn Schaeffer, commercieel manager van Oiltanking Amsterdam.
Lees meer

Mijlpalen voor deuren en deurkassen

De nieuwe zeesluis in IJmuiden krijgt twee deurkassen, waarin de deuren van de sluis worden opgenomen. ‘Voor zowel voor de deuren als de deurkassen hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt’, vertelt omgevingsmanager van OpenIJ Rob Gordijn.
Lees meer

Bediening en besturing sluizencomplex IJmuiden en Schellingwoude vernieuwd

De werkzaamheden voor de nieuwe zeesluis zijn in volle gang. Wat velen niet weten, is dat ondertussen de bediening en besturing van de bestaande sluizen in IJmuiden en Schellingwoude, het gemaal en de spuisluis en Schellingwouderbrug zijn vernieuwd. Het nieuwe besturingssysteem levert niet alleen een betrouwbare doorgang voor het scheepvaartverkeer op. Onderdeel van het migratieproject was de aanleg van een vispassage, waardoor glasaal, schieraal, 3-doornige stekelbaars, spiering en bot een veilige doorgang vinden van en naar de Noordzee.
Lees meer

Medegefinancierd door
Het project nieuwe grote zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie.

Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (weekdagen 07.00u - 20.00u, zon- en feestdagen 10.00u - 18.30u)