< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

11 april 2017

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de nieuwe grote zeesluis IJmuiden. 

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat. 

De deuren van de nieuwe zeesluis: groot, groter, grootst

De nieuwe zeesluis bij IJmuiden wordt de grootste zeesluis ter wereld. Niet zo raar dus dat ook de deuren van de sluis enorm zijn. Maar hoe worden die deuren gemaakt? We vragen het aan Menno Moerman, projectleider deur en bewegingswerk bij aannemersconsortium OpenIJ.
Lees meer

Vorm en functie komen samen bij de nieuwe zeesluis

De nieuwe zeesluis bij IJmuiden is het volgende voorbeeld in de Nederlandse traditie van grote waterwerken als de Afsluitdijk en de Deltawerken. Maar behalve een technisch hoogstandje is het sluizencomplex ook in esthetisch opzicht een visitekaartje voor ons land. Hoe kwam dat ontwerp eigenlijk tot stand? (Foto: ZUS)
Lees meer

Minder hinder dankzij het gebruik van diepwanden

Ko van Leeuwen

De wanden van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden bestaan straks uit combiwanden en diepwanden. Het gebruik van diepwanden is niet heel gangbaar en daarom best bijzonder. Daan de Clippelaar, werkvoorbereider funderingswerk bij aannemersconsortium OpenIJ, geeft tekst en uitleg. (Foto: Ko van Leeuwen voor OpenIJ)
Lees meer

Steeds op de hoogte met het burenoverleg

Een aantal keer per jaar is er een burenoverleg over de nieuwe zeesluis IJmuiden. Hierin vertellen Rijkswaterstaat en aannemer OpenIJ aan de buurtbewoners wat er allemaal staat te gebeuren. Ook kunnen de bewoners er terecht met al hun vragen. Deelnemers Jack Tiets en Geert Jan Ebbinge zijn er dik tevreden over.
Lees meer

SHIP opent de deuren voor het publiek

Het Sluis- en Haven Informatie Punt (SHIP) is sinds 31 maart geopend voor het publiek. Iedereen is welkom om een bezoekje te brengen aan dit bijzondere informatiecentrum over de bouw van ’s werelds grootste zeesluis, het omringende havengebied en het Noordzeekanaalgebied in bredere zin.
Lees meer

Medegefinancierd door

Het project nieuwe grote zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie.

Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document. 

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl 

U  kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)