< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

2 augustus 2017

De bouw van de nieuwe zeesluis in Ijmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. Onderstaande foto’s vormen slechts een deel van de reportage. Voor de volledige fotoreportage klikt u hier.

Inhoudsopgave

In het binnenhoofd plaatsen we de wapening voor de vloer van het caisson. Deze fundering van de deurkas van de nieuwe sluis is een 4 meter dikke vloer met daarin veel staal. Voordat het beton wordt gestort, moet deze wapening worden geplaatst.

Tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open: OpenIJ werkt hard aan de bouw van de nieuwe zeesluis terwijl de scheepvaart ongehinderd door blijft gaan. Op de foto passeert een schip de naastgelegen Noordersluis. (foto: Topview Luchtfotografie).

Op deze foto zie je de plaatsing van wrijfhout bij de Loswal Zuid tussen de deurkas van het binnenhoofd en het buitenhoofd met behulp van werkschip Dempsey. De functie van wrijfhout is om schade aan een schip te voorkomen, als het voor de wal of langszij een ander schip vaart.

Medegefinancierd door

Het project nieuwe grote zeesluis IJmuiden wordt medegefinancierd vanuit het CEF (voorheen TEN-T) programma van de Europese Unie.

Hoofdverantwoordelijk voor deze publicatie ligt bij de auteur. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (weekdagen 07.00u - 20.00u, zon- en feestdagen 10.00u - 18.30u)