< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

31 maart 2017

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de Meppelerdiepsluis. 
 
De sluis wordt verbouwd van een keersluis tot een schutsluis. Met de nieuwe schutsluis worden scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. Daarnaast is de sluis breder en dieper gemaakt, zodat schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Het project is eind 2017 gereed.
 
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Inhoudsopgave

Brug Meppelerdiepsluis succesvol verplaatst

Op 18 en 19 februari jl. hebben Rijkswaterstaat en Combinatie Strukton Reef de ophaalbrug bij de Meppelerdiepsluis verplaatst van de tijdelijke naar de definitieve plek. Een operatie van maar liefst 48 uur, met vijftig man in actie om de weg open te houden voor autoverkeer.
Lees meer.

Oversteken met de pont tijdens de brugverplaatsing

In het weekend van de brugverplaatsing konden mensen toch het Meppelerdiep oversteken. Sluuspoort zette een pontje in om voetgangers en fietsers naar de overkant te helpen.   
Lees meer.

Manoeuvreren op dertien meter hoogte

De brugverplaatsing op 18 en 19 februari jongstleden was een staaltje technisch vernuft. Met Self Propelled Modular Transporters (SPMT’s) en via pontons werden de brugonderdelen één voor één verplaatst.
Lees meer.

Laatste werkzaamheden in zicht

De sluis is verbouwd, de brug verplaatst. Toch is aannemerscombinatie Strukton-Reef nog niet helemaal klaar met de werkzaamheden bij de Meppelerdiepsluis. Tonny Arissen is sinds augustus 2016 als omgevingsmanager werkzaam op het project en licht toe wat er de komende tijd allemaal staat te gebeuren.
Lees meer.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

Kijk op de projectpagina voor meer informatie over het project. 

Vragen?

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)