< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

4 mei 2017

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de bouw van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

‘Erg leuk dat wij door die hele kolk hebben gelopen’

Elke maand organiseert Sas van Vreeswijk een rondleiding over het bouwterrein. Een prachtkans om de bouw van de 3e kolk van de Prinses Beatris en de verbreding van het Lekkanaal van dichtbij te bekijken. Een impressie van de rondleiding van zaterdag 1 april.
Lees meer

Nieuwe Beatrixsluis ook in Madurodam

De 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis krijgt een miniatuurversie in Madurodam. Deze komt, net zoals de echte, op een klein afstandje van de bestaande twee kolken te staan. Voor de zomervakantie is de Madurodamversie klaar.
Lees meer

Met de fiets langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Iedereen die geïnteresseerd is in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de werkzaamheden rondom de Prinses Beatrixsluis kan dit vanaf nu ook op de fiets bekijken. Bouwcombinatie Sas van Vreeswijk stelt hiervoor bij streektransferium Linielanding 10 gratis leenfietsen beschikbaar.
Lees meer

Helemaal klaar voor de verplaatsing van de zwaarste kazemat

Na de verplaatsing van kazemat Vreeswijk Oost op 22 februari maakt Sas van Vreeswijk zich nu op voor de verplaatsing van kazemat Schalkwijkse Wetering, de zwaarste van het stel. Projectleider Mark van den Hurk: ‘Hoewel dit de zwaarste kazemat is, hoeven we de procedure voor de verplaatsing nauwelijks te wijzigen.’
Lees meer

Wist u dat…?

Hier vindt u allemaal leuke feitjes en weetjes over het project en de sluis.
Lees meer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (weekdagen 07.00u - 20.00u, zon-en feestdagen 10.00u - 18.30u)