< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

1 april 2016

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en uiteindelijke aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

 

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 

Inhoudsopgave

Sas van Vreeswijk treft voorbereidingen voor de aanleg van de 3e kolk Prinses Beatrixsluis

Na de contractondertekeningen in januari en februari is aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk hard aan de slag gegaan met alle voorbereidende werkzaamheden. Dit najaar start buiten de daadwerkelijke uitvoering. Wat komt er bij de voorbereiding allemaal kijken? We vroegen het Jacco Kwakman, omgevingsmanager bij Sas van Vreeswijk. 
Lees meer

Eerste bijeenkomst kanaaljutters bij de Prinses Beatrixsluis

Vrijdag 18 maart was het zo ver, de eerste groep kanaaljutters kreeg een rondleiding bij de Prinses Beatrixsluis. Bepakt met fotoapparatuur verzamelden dertien kanaaljutters zich bij de sluis.
Lees meer

Leerlingen planten bomen langs het Lekkanaal in Nieuwegein

Woensdag 16 maart 2016 was het Nationale Boomfeestdag. Een klas van 28 kinderen van basisschool Willem-Alexander uit het nabijgelegen Vreeswijk, gingen met schep en laarzen het veld in bij landschapspark Het Klooster langs het Lekkanaal om bomen te planten. Samen met wethouder Martijn Stekelenburg van de gemeente Nieuwegein werd de eerste boom geplant, daarna plaatsten de kinderen zelf nog zo’n dertig bomen.
Lees meer

Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis: Wist je dat?

In dit artikel geven we een aantal interessante weetjes over het project Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis.
Lees meer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

www.rws.nl/3ekolkbeatrixsluis

U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)