< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

8 september 2016

Rijkswaterstaat gaat de doorstroming en veiligheid van het scheepvaartverkeer op de IJssel verbeteren met een overnachtingshaven in de Valeplas bij Giesbeek. Naast de zeventien ligplaatsen voor de beroepsvaart realiseert Rijkswaterstaat ook ligplaatsen voor de lokale beroepsschippers van Giesbeek.

 

Met deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van onze plannen en het proces om te komen tot een nieuwe overnachtingshaven.  

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Informatiemarkt voorkeursvariant Overnachtingshaven

Rijkswaterstaat nodigt u uit voor een informatiemarkt in Kulturhus De Brede Blik op donderdag 15 september van 19.00 tot 21.00 uur. Hier presenteren Rijkswaterstaat en ingenieursbureau Witteveen + Bos het ontwerp van de haven (voorkeursvariant) en de landschappelijke inpassing daarvan aan omwonenden en andere betrokkenen.

Om te komen tot dit ontwerp organiseerde Rijkswaterstaat op 6 juni een ontwerpatelier waarin wensen en signalen van de deelnemers zijn gedeeld en besproken. Rijkswaterstaat en de gemeente Zevenaar hechten belang aan de meningen van betrokkenen. Om die reden organiseert Rijkswaterstaat een informatiemarkt waar inwoners en andere betrokkenen van gedachten kunnen wisselen over het uitgewerkte ontwerp van de haven.

Programma

19.00 uur
Inloop

19.30 uur en 20.15 uur
Korte plenaire presentatie van projectleider Hans Stokkermans van Rijkswaterstaat over de belangrijkste thema’s: het functionele ontwerp van de haven, de ontsluiting van de haven en de landschappelijke inpassing.

Belangstellenden kunnen nader in gesprek met deskundigen van Rijkswaterstaat, gemeente Zevenaar en Witteveen + Bos bij verschillende informatiestands. Ook geeft Rijkswaterstaat een toelichting op het vervolgproces en de planning van het project.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

De nieuwsbrief is bedoeld voor alle inwoners en andere betrokkenen bij de overnachtingshaven Giesbeek

Meer weten?

Bekijk dit project op de landelijke website van Rijkswaterstaat

Contactgegevens

Sophie Boland, omgevingsmanager, sophie.boland@rws.nl