< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

24 oktober 2016

Het zal weinigen ontgaan zijn: de aanleg van de Nieuwe Twenteroute is officieel van start gegaan en de (voorbereidende) werkzaamheden zijn al in volle gang. Zo is de bomenkap al een eind op streek en in het buitengebied kan men het tracé van de nieuwe N18 al volgen. Ook zijn er gebiedsconciërges aangesteld, als aanspreekpunten voor alle bewoners.
 

Er staat nog veel meer op stapel. De komende tijd legt Noaber18 een groot aantal tijdelijke (parallel)wegen, bruggen en fietspaden aan. Ook worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Een actueel overzicht van de werkzaamheden vindt u in de Noaber18-app. Over dit alles kunt u hieronder meer lezen.

Officiële start aanleg Nieuwe Twenteroute

Officiële start aanleg Nieuwe Twenteroute

Op vrijdagochtend 21 oktober hebben twaalf bestuurders van Rijkswaterstaat, provincies Gelderland en Overijssel, en de gemeenten, de regio’s en de waterschappen in de Achterhoek en Twente het startsein gegeven voor de aanleg van de Nieuwe Twenteroute. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd. De bestuurders benadrukten de goede samenwerking gedurende de afgelopen jaren.

Lees meer

Informatiewagen Nieuwe Twenteroute

Informatiewagen Nieuwe Twenteroute

Noaber18 zet de komende tijd een informatiewagen in voor de Nieuwe Twenteroute. In deze wagen krijgen belangstellenden tekst en uitleg over de aanleg van de Nieuwe N18. Afgelopen weken stond de wagen op de markten van Rietmolen, Groenlo en Eibergen. Dinsdag 25 oktober staat de infowagen op de weekmarkt in Neede (Vlearmoesplein). De infowagen is geopend tussen 09:00 en 12:00 uur.

Klik hier voor de hele planning

Noaber18-app

Noaber18-app

Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden worden overleg de aanleg van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede? Vindt u het prettig om in één oogopslag te zien wanneer welke omleidingsroute van toepassing is? Hebt u een vraag of suggestie aan Noaber18? Installeer de Noaber18-app op uw smartphone (Android en Apple) en u bent altijd ‘bij’!

Lees meer

De Noaber18-gebiedsconciërges zijn actief!

Ze zullen met grote regelmaat te zien zijn in het projectgebied – binnen werktijden én daarbuiten: de twee Noaber18-gebiedsconciërges. De belangrijkste taak van Tom Nijhuis en Boudewijn Albering is het controleren van de bouwplaats en het beantwoorden van vragen uit de omgeving. Begin september zijn ze gestart.

Lees meer

Bomenkap in volle gang

Al een aantal weken klinkt langs het toekomstig tracé van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede het geluid van kettingzagen en vallend hout. Voor de aanleg van de nieuwe rijksweg moet ongeveer 30 hectare aan bomen sneuvelen. Via het spoor van de bomenkap is nu ook goed het spoor van de nieuwe weg in het landschap te volgen. Ofschoon de bomenkap onder de supervisie van een ecoloog in alle zorgvuldigheid plaats vindt, zijn veel omwonenden bedroefd over het verlies van al dat groen. Na aanleg van de N18 wordt bijna twee keer zoveel hectares aan bomen teruggeplaatst.

Lees meer

Het Verloren Kerkhof

De Nieuwe Twenteroute ligt bij Groenlo vlak langs een terrein dat bekendstaat als het ‘Verloren Kerkhof’. De kans dat er op deze oude begraafplaats nog historische vondsten worden gedaan, is klein. Een uitgebreid archeologisch onderzoek is daarom niet zinvol. Stel dat er toch iets wordt gevonden, dan staan de archeologen paraat.

Lees meer

Colofon

De Nieuwe Twenteroute

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat over de aanleg van de nieuwe N18.

Meer informatie:

Kijk op de projectpagina voor meer informatie of volg de Nieuwe Twenteroute op Facebook

 

Vragen?

Voor antwoord op uw vragen kunt u terecht bij onze landelijke informatielijn: 0800-8002.