< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

21 april 2017

Inhoudsopgave

Op reis langs de Nieuwe Twenteroute tijdens de Dag van de Bouw

Noaber18 en Rijkswaterstaat geven op zaterdag 20 mei, tijdens de Dag van de Bouw, een kijkje achter de schermen van de bouw van de Nieuwe Twenteroute. Het bouwterrein is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar op 20 mei maken we een uitzondering. Aannemer Noaber18 en Rijkswaterstaat nemen u in een bus mee over de toekomstige weg, zodat u de werkzaamheden van dichtbij kunt bekijken.
 
Op 5 plekken kunt u uitstappen en buiten een kijkje nemen:
- Het viaduct ter hoogte van de Kattendamsweg in Haaksbergen: archeologische onderzoeken en verhalen over werkzaamheden.
- De verdiepte ligging bij de Geukerdijk in Haaksbergen: uitkijkpunt, rit met historische trein.
- De fietstunnel nabij de Tesinklanderweg: uitkijkpunt, presentaties, springkussen.
- Projectkantoor Noaber18, Jukkertweg 6 te Eibergen: opstaplocatie bus, presentaties, springkussen.
- De Boekelosestraat in Enschede bij de nieuwe aansluiting met A35: opstaplocatie bus, uitkijkpunt, bult schoon zand voor kinderen.
Lees hier het volledige programma >

Kom op de fiets!

In verband met de beperkte parkeerruimte verzoeken Noaber18 en Rijkswaterstaat bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Webcam Geukerdijk: elk kwartier een foto

Er staat een webcam bij de bouw van de verdiepte ligging van de N18 in Haaksbergen. De webcam maakt ieder kwartier een foto. Via de camera kijkt u naar de plek waar de Geukerdijk en de monumentale spoorlijn van de Museum Buurtspoorweg in de toekomst over de N18 heengaan. Noaber18 bouwt hier onder de grond 2 funderingswanden van 55 m breed en 20 m diep. Op deze 2 wanden komt een 'deksel' voor het spoor en de Geukerdijk. Onder de deksel en tussen de wanden wordt het zand vervolgens weggegraven en het water weggepompt. In de ruimte die vrijkomt, komt de nieuwe N18.

Werkzaamheden Enschede-West

Tot eind mei werkt Noaber18 aan de realisatie van de aansluiting N18/N35. In verband met de werkzaamheden moet het verkeer vooral in de nachtelijke uren rekening houden met minder of versmalde rijstroken, het ontbreken van vluchtstroken, gewijzigde verkeerssituaties en gewijzigde maximumsnelheden. Tijdens de meivakantie (van zaterdagnacht 22 april tot zondagochtend 7 mei) is tussen de af- en oprit Enschede-West in de richting van Duitsland maar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Lees meer >

Reporters gezocht!

Wij zoeken reporters! 18 hobbyverslaggevers en/of -fotografen met ervaring op het gebied van social media, die iets bijzonders hebben met de Nieuwe Twenteroute en het leuk vinden om de veranderingen rond de N18 in woord en beeld vast te leggen.

- Ben je in je vrije tijd bezig met schrijven of fotograferen?
- Woon je in het gebied tussen Varsseveld en Enschede?
- Vind je het leuk als wij je helpen om je verhalen of foto’s te delen met een breed publiek?
- Ben je ouder dan 18 jaar?
- Ben je actief op Facebook of Instagram, zodat je foto’s, gedichten, verhalen of andere content op jouw eigen social media kanalen kan plaatsen?

 
Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Word je één van de Nieuwe Twenteroutereporters, dan leg je vast wat je ziet. Dat doe je zelfstandig en op eigen initiatief. We geven je dus geen (betaalde) opdrachten. Wel bieden we je een korte training aan op het gebied van tekstschrijven, journalistiek en fotografie, zodat je verslaglegging nog beter wordt. Je neemt ook deel aan Instawalks die Rijkswaterstaat organiseert bij de N18. Ook krijg je regelmatig als VIP een kijkje achter de schermen van de bouw van de Nieuwe Twenteroute.

Aanmelden? Stuur dan voor 1 mei 2017 een mail naar n18@rws.nl met als onderwerp reporters N18.

Bijna alle parallelwegen open

In de week van 18 april was circa 80% van de nieuwe parallelwegen open voor het verkeer. De parallelwegen zorgen dat lokale wegen die de nieuwe N18 kruisen, niet doodlopen. Ze gaan met een tunnel of viaduct onder de Nieuwe Twenteroute door óf met een brug eroverheen.
De afgelopen maanden gingen heel wat parallelwegen in de gemeente Haaksbergen en Berkelland open voor het verkeer. Wat nog rest is de aanleg en openstelling van de parallelwegen in gemeente Eibergen. Bijvoorbeeld de Stokkersweg – Leugemorsweg, Kiefteweg – Borckinkweg en het fietspad parallel aan de Oude Needseweg. De nieuwe routes voor het verkeer zijn aangegeven met borden. U vindt de nieuwe routes ook op de bereikbaarheidskaarten in de Noaber18-app. Deze app is gratis te downloaden via de appstores.

Herplant groen langs de N18

Voor het werk aan de N18 moet op een aantal locaties groen wijken. Dit komt zo veel mogelijk op dezelfde locatie terug, om het landschap én de leefwereld van plant en dier zo goed mogelijk te herstellen. De eerste herplant heeft inmiddels plaatsgevonden in Haaksbergen. Lees meer >

Colofon

De Nieuwe Twenteroute

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat over de aanleg van de nieuwe N18.

Meer informatie:

Kijk op de projectpagina voor meer informatie of volg de Nieuwe Twenteroute op Facebook

 

Vragen?

Voor antwoord op uw vragen kunt u terecht bij onze landelijke informatielijn: 0800-8002.