< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

8 juli 2016

De zomervakantie staat voor de deur, maar het voorbereidende werk voor de nieuwe Twenteroute gaat gewoon door. Zo worden 11 en 13 juli twee hoogspanningsmasten aangepast. Noaber18 gaat in gesprek met haar nieuwe buren en er vinden onderzoeken plaats naar flora en fauna, explosieven uit de tweede wereldoorlog, archelogische bodemschatten. Lees er meer over in deze editie.

Op naar de volgende mijlpaal

Presentatie Rijkswaterstaat in Groenlo

Er gebeurt momenteel van alles op en rond de N18. Aannemer Noaber18 is druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede. Op  Landgoed Teesinkbos verrijst een speciale vleermuizentoren en Tennet verhoogt in juli twee hoogspanningsmasten langs de nieuwe weg. Het selecteren en...

Vakantieperiode? Niet voor Noaber18

Suzan Keddeman, omgevingsmanager bij Noaber18

Afgelopen april werd de bouw van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede definitief gegund aan consortium Noaber18. Komend najaar gaat de schop in de grond. Wat gebeurt er eigenlijk in de tussentijd? “Van alles”, stelt Suzan Keddeman, kersvers omgevingsmanager van Noaber18. “Van het optuigen van onze organisatie en het zoeken van werkruimte tot de uitwerking van het ontwerp. Dit zijn misschien wel de drukste maanden van het jaar!” Suzan is een aantal...

N18 doorkruist wandelpad, wat nu?

Ooievaars zijn ook trekvogels

Het is het op-een-na populairste langeafstandswandelpad van Nederland: het Trekvogelpad. En laat de nieuwe N18 dat pad nu net doorkruisen. Dankzij goed contact tussen Rijkswaterstaat en de padcoördinator is daar een oplossing voor gekomen. De vele wandelaars kunnen tijdens én na de werkzaamheden het pad fluitend blijven gebruiken. Het hart van fervente...

Verhoging masten op 11 en 13 juli

Tennet plaatst een stuk van 3 meter in de bestaande mast

Volgende week verhoogt Tennet twee hoogspanningsmasten langs het tracé van de nieuwe N18. Het verhogen duurt circa een halve dag, de ochtend. Rond 10.00 uur is het 'spannendste' moment.

> Mast 12, Haaksbergen-Eibergen:
De verhoging van mast 12 start op 11 juli. De 2e dag wordt de ophanging van de geleiders aangepast.

> Mast 38, Goor-Haaksbergen:
De verhoging van mast 38 start op 13 juli. De rest van de week wordt de ophanging van de geleiders in mast 37 en 38 aangepast.

Het werk is te zien vanaf de weg. U kunt kijken vanachter hekken en linten. In verband met de veiligheid kunt u het bouwterrein niet op. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Informatieavonden in juni gemist?

Heeft u de informatieavonden gemist? Of wilt u de informatie gewoon nog eens rustig nalezen? Dat kan. De presentaties van Rijkswaterstaat en Noaber18 staan nu ook online, op de projectpagina van de Nieuwe Twenteroute onder 'documenten'.
Heeft u naar aanleiding van de presentaties nog vragen, dan kunt u bellen met 0800-8002. We horen u graag!

Colofon

De Nieuwe Twenteroute

Dit is een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat over de aanleg van de nieuwe N18.

Meer informatie:

Kijk op de website www.rijkswaterstaat.nl/N18-NieuweTwenteroute voor meer informatie.

 

Vragen?

Voor antwoord op uw vragen kunt u terecht bij onze landelijke informatielijn: 0800-8002.