< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

22 oktober 2015

In het kader van de Kaderrichtlijn Water (KRW) werkt Rijkswaterstaat aan natuurlijke en schone wateren in Nederland. In deze nieuwsbrief leest u meer over de werkzaamheden voor de KRW in Zuid-Holland. In Zuid-Holland herstelt Rijkswaterstaat het leefgebied op negen locaties voor flora en fauna. Wij mailen de nieuwsbrief automatisch naar abonnees. Wilt u de nieuwsbrief ook digitaal ontvangen? Meld u dan aan als abonnee op de website van Rijkswaterstaat. 

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Aannemers De Zaag en Polder Stededijk bekend

Op 1 juni is Rijkswaterstaat begonnen met de aanbesteding van 2 nieuwe KRW-projecten: de polder Stededijk en de Groote Zaag met Balkengat-Oost. In september hebben we de definitieve keuze voor de aannemers gemaakt: beide percelen worden opgedragen aan Martens en Van Oord.  
Lees meer

Nieuw Rotterdams KRW-project groeit organisch

Piter Hiddema, projectleider bij Rijkswaterstaat

Aan de zuidoever van de Nieuwe Waterweg ligt de landtong Rozenburg. Een plek waar tot nog toe weinig te beleven viel. Maar dat gaat veranderen, want stukje bij beetje verandert dit kale haventerrein in een hotspot voor trekvissen.
Lees meer

KRW zoekt steeds meer samenwerking op

Eind 2015 rondt Rijkswaterstaat de 1e serie deelprojecten af. Volgens projectmanager Marius Teeuw verliepen ze soepel. Hij maakt zich nu op voor een aantal nieuwe projecten. ‘Daarbij zoeken we steeds meer de samenwerking op.’
Lees meer

Van stortplaats tot natuurgebied

‘Werk met werk maken’, zo noemt Bert van de Burgt, wethouder van de gemeente Dordrecht het nieuwe KRW-project in de polder Stededijk. ‘Want de plannen van Rijkswaterstaat en de gemeente om hiervan natuurgebied te maken vullen elkaar prima aan.’ 
Lees meer

Zuid-Hollands Landschap enthousiast over KRW-project Groote Zaag

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap wil nieuw intergetijdengebied op eiland de Zaag in de Nieuwe Maas. Inderdaad, precies wat het nieuwe KRW-project beoogt. Warner Reinink, regiohoofd bij de stichting, is dan ook blij dat de plannen worden uitgevoerd.
Lees meer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Meer weten?

U kunt gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)