< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

4 november 2015

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Inhoudsopgave

Minister Schultz bezoekt project KARGO

Met het aanbrengen van het laatste stukje asfalt op de Jutphasebrug heeft minister Schultz van Haegen op 5 oktober de gereedkoming van het project KARGO gemarkeerd.

 

Minister Schultz: "Met de renovatie en vervanging van de bruggen blijven de stad Utrecht, oost- en westzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal en de regio ook in de toekomst goed bereikbaar over weg en water. Met het ophogen van de bruggen is er straks ook meer vervoer over water mogelijk en ontlasten we de wegen. Dit is goed voor de doorstroming van het verkeer in de regio en belangrijk voor de leefbaarheid."

Lees meer

Jutphasebrug Utrecht-Nieuwegein weer op zijn plek

Maandagochtend 19 oktober rond 6 uur is de Jutphasebrug weer opengesteld voor het verkeer. Rijkswaterstaat heeft de Jutphasebrug letterlijk terug op zijn plek geschoven en de hulpbrug, die bijna anderhalf jaar dienst deed, verwijderd. Het werk verliep volgens planning.

Lees meer

Project KARGO afgerond

Na 5 jaar hard werken is het project KARGO helemaal afgerond.

Rijkswaterstaat heeft tussen 2011 en 2015 vijf stalen boogbruggen vervangen en drie gerenoveerd. De bruggen kunnen weer minimaal 30 jaar mee. 7 van de 8 bruggen 25 tot 50 m verhoogd, waardoor er hogere containerschepen onder de bruggen door kunnen.

Voor het project werd bijna 7 ton aan beton en staal gesloopt. Dat staat gelijk aan het gewicht van de Eiffeltoren. In totaal hebben we het werk in 600.000 manuren uitgevoerd (opgeteld ongeveer 69 jaar), is er 700 meter aan voegovergangen vervangen en zijn 180 vergunningen verleend. 98,5% van de oude bruggen is hergebruikt.

Dit is de laatste nieuwsbrief die u heeft ontvangen over project KARGO. Hartelijk dank voor uw belangstelling!

 

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002