< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

12 januari 2017

Extra editie

Aanpassing werktijden zandfabriek Afferdense en Deestse Waarden

In de Afferdense en Deestse Waarden gaat de zandsorteerinstallatie Emmy van Zandwinbedrijf Dekker tijdelijk meer uren werken.
 
Langs de Maas wordt op verschillende zandwinlocaties veel zand en grind gewonnen. Vanwege de problematiek rondom Stuw Grave en de lage waterstanden, kan het zand en grind op dit moment moeilijk worden afgevoerd. Schepen moeten nu via Antwerpen naar de betoncentrales in de Randstad varen en een alternatief over de weg is niet gewenst.
 
Zandwinbedrijf Dekker heeft daarom de planning moeten aanpassen en heeft toestemming gekregen om de productie gedeeltelijk te verplaatsen naar de Afferdense en Deestse Waarden en daar tijdelijk te verhogen. De bedrijfstijden van de zandzuiger Emmy en het klasseerponton Yvonne wijzigen van 07.00 uur tot 21.00 uur naar 06.00 uur tot 24.00 uur. In tegenstelling tot de huidige werktijden zal de zandfabriek ook op zaterdag in bedrijf zijn.
 
De verwachting is dat scheepvaartverkeer over een paar weken weer mogelijk is. Zodra er geen noodzaak meer is voor de extra productie in de Afferdense en Deestse Waarden gaat Dekker terug naar de normale werktijden en -plaatsen.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

De nieuwsbrief is bedoeld voor alle inwoners en andere betrokkenen bij de herinrichting van de Afferdense en Deestse Waarden

Meer weten?

Bekijk dit project ook op onze landelijke website

Contactgegevens

Karen Oostinga, omgevingsmanager, adw@rws.nl