< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

1 juli 2015

De Afferdense en Deestse Waarden vol verandering

Op deze recente luchtfoto valt goed te zien dat er veel werk is verzet in de Afferdense en Deestse waarden. Omgevingsmanager Karen Oostinga van Rijkswaterstaat overlegt regelmatig met aannemer Boskalis in Druten en neemt dan een kijkje in de uiterwaarden om te zien hoe de herinrichting vordert. “Dankzij de grondige voorbereiding en de goede samenwerking met aannemer Boskalis verloopt alles volgens planning.” Wat is er tot nu toe gerealiseerd?  

Lees meer

Verhuizing kleidepot

Rijkswaterstaat bereidt de verhuizing voor van de kleidepots uit de Afferdense en Deestse Waarden. Hiervoor onderzoeken wij twee opties: een nieuwe plek aan de Deestersteeg/Laarstraat en we kijken nog of we de kleidepots binnen de Afferdense en Deestse Waarden kunnen verplaatsen. Voor de locatie Deestersteeg/Laarstraat vraagt Rijkswaterstaat een omgevingsvergunning aan. Deze vergunning geeft toestemming om de klei op deze plek op te slaan. De omgevingsvergunning komt binnenkort (online) ter inzage te liggen bij de gemeente Druten.

Kwelberging Koningstraat

In juni starten de werkzaamheden van de aanleg van de kwelbergingsvijver aan de Koningstraat. Door de herinrichting van de Afferdense en Deestse Waarden is het mogelijk dat er in de toekomst meer kwelwater komt. Daarom heeft Rijkswaterstaat samen met gemeente Druten en het Waterschap Rivierenland een plan ontwikkeld om de extra kwel op te vangen. De meeste maatregelen uit het plan; een kwelvijver bij de Klapstraat en een drainage zijn al in 2014 gerealiseerd. Met de aanleg van de kwelberging bij de Koningsstraat wordt het plan voltooid.

Meest gestelde vragen

In het voorjaar organiseerde Rijkswaterstaat een publieksdag in de Afferdense en Deestse Waarden. Ruim 300 belangstellenden kwamen langs bij de informatiestands en deden mee met de verschillende expedities door het gebied. Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief en volg ons op social media

Ontvangt u deze nieuwsbrief en kent u in uw omgeving mensen die deze informatie ook interessant vinden? Stuur dan deze nieuwsbrief door! Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden (zoek naar Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Herinrichting Afferdense en Deestse Waarden).  

Onze hobbyfotografen leggen de metamorfose van de Afferdense en Deestse Waarden wekelijks vast met prachtige beelden. U kunt hun foto's bewonderen op twitter en op pinterest.


Colofon

Afzender

Dit is een nieuwsbrief van het project Herinrichting Afferdense en Deestse Waarden van Rijkswaterstaat

Contact

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Mail naar adw@rws.nl

Volgende editie

De volgende nieuwsbrief verschijnt in oktober. Altijd op de hoogte blijven? Volg ons op twitter