< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Nummer 13, 14 april 2017

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in de regio Twente hard aan de bereikbaarheid via de Twentekanalen, aan de veiligheid op de kanalen en aan de beheersing en kwaliteit van het kanaalwater. Dit doen we onder andere door onderhoud te plegen aan bruggen, sluizen, gemalen en oevers, door het verruimen van het kanaal en door het bouwen van een tweede sluis bij Eefde.

 

In deze nieuwsbrief informeren wij u over al deze werkzaamheden. Ook vindt u hierin achtergrondartikelen en interviews. De nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd. Indien nodig versturen we tussentijds een extra editie.

 

Heeft u een suggestie voor een artikel of geschikt beeldmateriaal? Stuur dan een e-mail naar twentekanalen@rws.nl

 

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Inhoudsopgave

Gerenoveerde Gemalen Eefde: schoner en efficiƫnter

Nieuwe pompen gemaal Eefde

In mei 2017 levert de aannemer de gemalen bij Eefde op. Het grote onderhoud, waarmee we in 2015 begonnen, is dan helemaal afgerond. De 4 operationele pompen (2 in elk gemaalgebouw) worden voortaan elektrisch aangedreven. De aangepaste gemalen bij Eefde zijn daardoor schoner en efficiƫnter. Lees verder >>

Uitbreiding Sluis Eefde: Duurzaam, beter!

Artist impression tweede sluis Eefde

Rijkswaterstaat heeft een grote duurzaamheidsambitie en het project Uitbreiding Sluis Eefde draagt daaraan bij. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. “Als elk project op één onderdeel een stapje verder gaat dan zijn voorgangers, gaan we heel mooie dingen zien. Dit begint al bij de aanbesteding”, vertelt Jasper Tils, projectmanager. Lees verder >>

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat.

Vragen?

Bel gratis onze landelijke informatielijn 0800-8002: ma t/m vrij van 07.00 - 20.00u; weekend en feestdagen van 10.00 - 18.30u.