< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

7 juli 2015

Nieuwsbrief Ring Utrecht A27/A12

Wij houden betrokkenen graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het project Ring Utrecht A27/A12. In deze nieuwsbrief leest u een update.

Project Ring Utrecht A27/A12: stand van zaken

De A27 en A12 zijn niet alleen belangrijk voor de lokale en regionale bereikbaarheid; ze vormen ook de “draaischijf” van het Nederlandse autosnelwegennet. Vanaf deze wegen rijdt verkeer vanuit de Randstad door naar de rest van Nederland. Daarom werkt Rijkswaterstaat in het project Ring Utrecht aan een betere doorstroming en verkeersveiligheid rondom Utrecht. Het project heeft daarnaast als doelstelling ervoor te zorgen dat de overlast van de snelwegen voor de omgeving niet toeneemt, en waar mogelijk zelfs afneemt.  Lees verder

Inpassing nieuwe Ring Utrecht in de omgeving

Rijkswaterstaat vindt het belangrijk om de toekomstige Ring Utrecht met aandacht voor alle betrokkenen in te passen in de omgeving. Daarom nemen we de belangen van omwonenden, weggebruikers en andere betrokkenen mee bij het maken van de plannen. 
Lees verder

Extra geld voor leefbaarheidsmaatregelen

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft € 15 miljoen toegevoegd aan het totale projectbudget om de impact op de leefbaarheid zo veel mogelijk te beperken. Deze maatregelen zijn aanvullend op de wettelijk voorziene maatregelen. 
Lees meer

Contact met de omgeving: projectleden vertellen…

Om wensen, zorgen en ideeën van belanghebbenden een plek te geven in het project, is er regelmatig contact met betrokkenen en belanghebbenden. Projectleden Marc Koolwijk en Stephan Lahaye delen hun ervaringen. 
Lees verder

Overige projecten in regio Utrecht

De afgelopen jaren heeft Rijkswaterstaat al heel wat snelwegen rond Utrecht aangepakt om de doorstroming te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de A2 richting Amsterdam en Den Bosch, de A12 richting Arnhem en de A28 richting Amersfoort. De komende jaren staat er – naast de Ring Utrecht – nog een aantal wegprojecten op de planning.
Lees verder

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Met onze nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van de huidige ontwikkelingen binnen het project Ring Utrecht A27/A12. 

Heeft u vragen? Stel ze via ring.utrecht@rws.nl

Meer weten?

Meer achtergrondinformatie over het project Ring Utrecht A27/A12 vindt u op de website van Rijkswaterstaat

Meer informatie over het samenwerkingsprogramma VERDER vindt u op www.ikgaverder.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn:

0800-8002 (elke dag van 07.00u - 20.00u)

Aanmelden nieuwsbrief

Kent u nog mensen die dit nieuwsbericht niet ontvangen? Wilt u hen dan laten weten dat zij zich kunnen aanmelden voor deze nieuwsbrief door een mail te sturen naar: ring.utrecht@rws.nl