< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 2015, 4 december 2015

De nieuwsbrief over de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord: project A12VEG.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Heijmans aan het woord over de werkzaamheden aan de A12

Er is de afgelopen 11 weken 24 uur per dag gewerkt om de A12 te verbreden. Hoever staat het inmiddels met de werkzaamheden? Aan het woord verkeersmanager Hugo Hillen (Heijmans).

Er is de afgelopen 11 weken 24 uur per dag gewerkt om de A12 te verbreden. Hoever staat het inmiddels met de werkzaamheden? Aan het woord verkeersmanager Hugo Hillen van aannemer Heijmans.
Lees meer...

Kranen hijsen spoorviaduct A12 van plek

Tussen Ede en Wolfheze kruist de A12 het spoor. Omdat Rijkswaterstaat de snelweg verbreedt is het zaak om ook het viaduct over het spoor aan te pakken. Dat was een complexe opgave, vertelt Harry Scheepers (Heijmans), verantwoordelijk voor het bouwterrein aan de Doctor Hartogsweg te Ede.
Lees meer...

Tijdelijk viaduct over A12 is een technisch hoogstandje

Heijmans verbreedt de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in opdracht van Rijkswaterstaat. Daartoe heeft Rijkswaterstaat met het bouwbedrijf een zogeheten ‘DBFM-contract’ afgesloten. Dat betekent dat Heijmans verantwoordelijk is voor ontwerp, aanleg, voorfinanciering en onderhoud van het betreffende weggedeelte. Dat geeft het bouwbedrijf de ruimte om innovatieve oplossingen te bedenken.
Het verschuiven  van het viaduct in de N224 is een bijzonder technisch hoogstandje binnen het contractwas er daar één van.
Lees meer...

Gedragsaanpak automobilist beperkt hinder

Sinds september verbreedt Rijkswaterstaat de hoofdrijbaan van de A12. De verkeershinder die dat oplevert is minder groot dan verwacht. Dat komt onder meer door twee belangrijke  maatregelen die Rijkswaterstaat nam om het rijgedrag in de spits terug te dringen.
Lees meer...

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Project A12VEG: verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord naar 2 x 3 rijstroken.

Meer weten?

Is u iets opgevallen of heeft u vragen, mailt u dan aan: RWSA12VEG@RWS.nl

U kunt ook gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (ma t/m zo 06.00u - 22.30u)


Social media

Volg ons op Twitter: #A12VEG