< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

4 april 2018

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Dat is Rijkswaterstaat.

Inhoudsopgave

Dit staat er op de planning

De planning staat momenteel vooral in het teken van de sloop van de viaducten in het dorp. Na het viaduct over de Plesmanlaan wordt ook het viaduct over de Hoofdvaart gesloopt. Daarna volgen de viaducten over de PA Verkuijllaan, Sloterweg en tenslotte de Kamerlingh Onneslaan. We informeren de omwonenden vooraf over de werkzaamheden. Uiterlijk eind februari 2019 levert Rijkswaterstaat het tracé op aan de gemeente Haarlemmermeer. 

Sloop viaduct Plesmanlaan in volle gang

Er wordt inmiddels hard gewerkt aan het viaduct Plesmanlaan. Tijdens de sloop van het viaduct bij de oude S106/Amsterdamsebaan, bleek dat er meer asbest in het viaduct zat dan voorzien. We houden daarom ook bij deze sloop rekening met meer asbest dan vooraf uit onderzoek bleek. Dit betekent dat de sloop van het viaduct ongeveer twee weken vertraging oploopt. 
 
Abest verwijderen
De asbest is tijdens de aanleg, zo’n 60 jaar geleden, gebruikt als bekisting voor het plaatselijk storten van beton. De aannemer die de sloop van de viaducten voor zijn rekening neemt, is een gecertificeerd asbestverwijderaar. De bekisting van asbest wordt met een royale marge uit het viaduct gezaagd en in zijn geheel afgevoerd, zodat het asbest zelf helemaal intact blijft. Zo komt er geen asbest vrij bij het viaduct en is de situatie veilig voor omwonenden. 
 
Niet toegankelijk

Vanwege de veiligheid is de onderdoorgang bij het viaduct Plesmanlaan sinds 12 maart niet toegankelijk. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en bestemmingsverkeer kan gebruikmaken van een doorsteek die de aannemer over het oude A9-tracé heeft aangelegd. De planning is nu dat de sloop van het viaduct Plesmanlaan een groot deel van de maand april zal duren.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook!

Veel mensen weten ons al te vinden, maar hierbij nog even voor de zekerheid: het laatste nieuws, recente foto’s en natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen vind je op Facebook.com/a9badhoevedorp

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

U kunt ook gratis bellen met de landelijke informatielijn:
0800-8002
(07.00-20.00u ma t/vr en van 10.00-18.30u op za, zo en feestdagen)