< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

31 januari 2017

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Dat is Rijkswaterstaat.

Inhoudsopgave

Vooruitblik volledige opening nieuwe A9 en sloop oude A9

De opening van het eerste deel van de nieuwe A9 was op 16 december een feit. De ogen richten zich nu op de opening van de nieuwe A9 voor verkeer uit Amstelveen richting Haarlem, gepland voor het weekend van 8 en 9 april. Het gaat dan vooral om het logische gevolg van die opening: het sluiten van de oude A9. Daarmee komt een einde aan een periode van geluid- en milieuproblemen voor Badhoevedorp.
Lees meer >

Nieuwe luchtfoto's tracé A9

De foto is medio januari genomen met Haarlem in de rug. Aan de linkerkant ziet u de oude A9 en de omlegging rechts. Op de omlegging is goed zichtbaar dat het verkeer richting Amstelveen er gebruik van maakt en verkeer de andere kant op nog niet. De weg die vooraan langs het water loopt, is de Hoofdweg. Binnenkort kunt u alle luchtfoto's bekijken op de projectpagina van de A9 omlegging Badhoevedorp.

Asfalt oude A9 direct hergebruikt

Rijkswaterstaat probeert waar mogelijk grondstoffen en materialen te recyclen. Ook bij de (toekomstige) sloop van de oude A9. Zo vermengen we de toplaag van het oude asfalt in de asfaltmolen met nieuw asfalt. Deze zogenoemde ZOAB toplaag, 30% ‘oud’ en 70% nieuw asfalt, gebruiken we zoveel mogelijk voor de nieuwe A9. Verder gaat het zand dat niet vervuild is naar andere infrastructuur- of bouwprojecten. Alle andere materialen van waarde, zoals ijzer maar ook betonbarriers en geluidsschermen, worden verkocht voor hergebruik elders.

Tweewekelijks inloopspreekuur over werkzaamheden

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden rondom de A9? Vanaf komende donderdag 2 februari houden we tweewekelijks een inloopspreekuur in het Dorpshuis in Badhoevedorp. Aanvang: 09.30 uur, einde 11.30 uur. U bent van harte welkom!

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

U kunt ook gratis bellen met de landelijke informatielijn:
0800-8002
(07.00-20.00u ma t/vr en van 10.00-18.30u op za, zo en feestdagen)