< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

6 oktober 2016

Nederland lid Mission Innovation: meer geld voor energie-innovatie

Twintig vooraanstaande industrielanden kondigden tijdens de Klimaattop in Parijs Mission Innovation aan. Een internationale coalitie van landen die binnen vijf jaar hun publieke investeringen in energie-innovatie willen verdubbelen. Nederland is met unanieme instemming van de huidige leden toegelaten als nieuw lid.
Lees meer over de Mission Innovation op rijksoverheid.nl

Innovatieve schimmel nieuw alternatief voor landbouwgif

Een speciaal micro-organisme is het nieuwe wapen tegen insectenplagen in de glastuinbouw. Nederland heeft de primeur met de nieuw ontwikkelde ‘Pandora neoaphidis’ schimmel die op een natuurlijke manier de oogst beschermt en onschadelijk is voor mens en milieu. Staatssecretaris van Dam gaf de aftrap voor een serie pilots duurzame gewasbescherming.
Lees meer over de nieuw ontwikkelde schimmel op rijksoverheid.nl

Kamp: €150 miljoen beschikbaar voor inzet van mest voor hernieuwbare energie

Minister Kamp stelt in 2017 150 miljoen euro beschikbaar voor de versnelde realisatie van circa 200 monomestvergisters. Met een monomestvergister is het mogelijk mest om te zetten in hernieuwbare energie zoals biogas, elektriciteit of warmte.
Lees meer over de monomestvergister op rijksoverheid.nl

Kabinet: bijna 6 miljoen euro voor lespakket over gezond eten

Het kabinet komt met een uitgebreid totaalpakket voor voedseleducatie waaruit scholen zelf eenvoudig een keuze kunnen maken om kinderen te leren wat goed en gezond eten is. Het gaat om nieuwe en bestaande activiteiten, zoals smaak- en kooklessen, groente en fruit in de klas, schooltuinen, bedrijfsbezoeken en voedingslessen die voortaan via één loket worden aangeboden.
Lees meer over de aanpak Jong Leren Eten