< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

16 februari 2017

Nederlandse economie groeit krachtig door

Foto: Koersen op de beurs

De Nederlandse economie groeide in 2016 met 2,1%. Dit is de sterkste groei sinds 2008. Door krachtiger te groeien dan alle omringende landen, maakt Nederland haar titel als meest concurrerende economie van de Europese Unie waar. Ten opzichte van het 3e kwartaal van 2016 groeide de economie in het vierde kwartaal met 0,5%.
Lees het hele bericht op rijksoverheid.nl

Staatssecretaris Van Dam kondigt Nationale Proeftuin Precisielandbouw aan

Foto: Drone

Er komt een Nationale Proeftuin Precisielandbouw waar de nieuwste uitvindingen, prototypes en technologieën voor precisielandbouw in de praktijk kunnen worden getest en doorontwikkeld.

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken stelt ruim 2 miljoen euro voor vier jaar beschikbaar voor de eerste fase van de proeftuin, die moet zorgen dat de Nederlandse land- en tuinbouw duurzamer en efficiënter kan produceren en ook in de toekomst toonaangevend  blijft.
Lees het hele bericht op rijksoverheid.nl

Kabinet trekt investeringen los met oprichting Invest-NL

Foto: Kantoren in Rotterdam

Het kabinet gaat investeringen stimuleren op terreinen waar Nederland nu kansen laat liggen. Daartoe wordt de investeringsinstelling Invest-NL opgericht, met een kapitaal van 2,5 miljard euro.

Ondernemers kunnen bij Invest-NL bij één loket terecht voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma's. Daarnaast gaat Invest-NL in binnen- en buitenland grote maatschappelijke projecten ontwikkelen en waar nodig meefinancieren.
Lees het hele bericht op rijksoverheid.nl

Prijsvraag: 30.000 euro voor innovatieve plantaardige voedselproducten

Foto: Spaghetti

Prikkelt jouw bedrijf graag de nieuwsgierigheid van consumenten? Dan daagt staatssecretaris Martijn van Dam je uit! Voor de New Food Challenge stelt hij namelijk 1,8 miljoen euro beschikbaar.

Bedrijven die een innovatief idee hebben voor voedsel gemaakt van bijvoorbeeld peulvruchten, noten, paddenstoelen of zeewier kunnen een bedrag van maximaal 30.000 euro winnen om hun plannen verder uit te werken.
Lees meer op de Facebookpagina Aan Tafel