< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Jaargang 3, Nummer 9, 13 mei 2013

Ontvang op maandag een overzicht van de belangrijkste nieuws- en persberichten van het ministerie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Rijksoverheid in 2012 goedkoper en kleiner

ambtenaren-ministerie182.jpg

De Rijksoverheid is in 2012 opnieuw goedkoper en kleiner geworden. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk die minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer heeft gezonden. Het slimmer en efficiënter inrichten van de bedrijfsvoering van het Rijk heeft effect.

Geen uitkering meer na aftreden gemeenteraadsleden en statenleden

wachtgeld-raadsleden-182.jpg

Gemeenten en provincies mogen binnenkort geen regeling meer hebben voor een ('wachtgeld')uitkering aan aftredende gemeenteraadleden en statenleden. Vanaf 1 juli kunnen er geen nieuwe regelingen meer komen. 

Reactie minister Plasterk op de dood van Helmin Wiels

plasterk182.jpg

'Ik ben diep geschokt door de moord op Helmin Wiels. Curaçao verliest met Helmin Wiels een gedreven politicus, en iemand van uitzonderlijk kaliber.'

Inhuldigingsmedaille 2013

inhuldigingsmedaille-achterzijde-182.jpg

Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander is een Inhuldigingsmedaille ingesteld. De medaille wordt toegekend aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de inhuldiging.

Colofon

Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag
Postadres:
Postbus 20011, 2500 EA Den Haag

Deze nieuwsbrief verschijnt op maandag met nieuws- en persberichten van de afgelopen week. U kunt uw bestaande abonnement opzeggen (en) wijzigen
Heeft u vragen en/of opmerkingen over de nieuwsbrief? Stuur ons een email: internet@minbzk.nl

Heeft u vragen of opmerkingen over BZK of BZK-beleid? Stuur ons een e-mail: internet@minbzk.nl