< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

11 mei 2017

FMH richt Koningskade 4 circulair in

Koningskade

FMH gaat de Koningskade zo inrichten dat producten en materialen die daar gebruikt worden blijvend inzetbaar zijn. Hiervoor wordt goed meubilair, dat niet meer wordt gebruikt in andere panden, ingezet. Circulair gebruik van meubilair noemen we dat.
 

Rijksbrede doelstelling

FMH neemt deel aan de Rijksaanbesteding voor kantoorinrichting en heeft vanaf september 2017 een nieuw ‘circulair’ contract. Voor de Koningskade 4 moeten nieuwe bureaus en bureaustoelen worden gekocht, omdat de huidige niet meer voldoen aan het gewenste kwaliteitsniveau. FMH maakt daarvoor gebruik van het nieuwe contract voor kantoorinrichting. Op deze manier wordt begin volgend jaar al een bijdrage geleverd aan de rijksbrede doelstellingen op het gebied van circulair inkopen. 

Lees meer

Gezonde catering is goud waard!

Gerda Feunekus

FMH en de cateraar Albron hebben voor De Resident, conform de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum, een bijzonder mooi resultaat behaald. Op 18 april is in aanwezigheid van de directeur-generaal Volksgezondheid, Angelique Berg, aan FMH en Albron een gouden schaal uitgereikt. FMH en Albron kregen deze schaal voor hun verantwoorde en gezonde prestatie.
 

Richtlijnen Gezondere Kantines

FMH en Albron zijn de eerste in Nederland met dit resultaat. In de Richtlijnen Gezondere Kantines is het uitgangspunt dat de hele kantine 'gezond' uitstraalt. In een gouden bedrijfsrestaurant worden medewerkers vrijwel automatisch gestimuleerd om de betere keuze te maken, door het aanbod en de aankleding. Het overgrote deel van de zichtbare producten is een betere keuze, en er wordt zowel groente als fruit aangeboden. Gezond kiezen is vanzelfsprekend.

Lees meer

Locatieteam Turfmarkt leidt IND'ers rond

Vanaf 12 juni komen circa 700 medewerkers van de IND op de Turfmarkt werken. De afgelopen weken heeft het locatieteam van FMH aan deTurfmarkt voor deze medewerkers diverse rondleidingen verzorgd.

Alles was tot in de puntjes geregeld: vanaf de ontvangst door de beveiliging tot aan de catering aan het einde.

Dankzij het enthousiasme van de medewerkers van het locatieteam tijdens de rondleidingen, voelen onze toekomstige bewoners zich nu al van harte welkom!

Als blijk van waardering zijn alle betrokken door de IND in de bloemetjes gezet.

60.000 kilo materiaal afgevoerd bij BZ

Ontmanteling BZ

In 2,5 week is ruim 60.000 kg materiaal afgevoerd uit de kelder en naastgelegen opslagruimtes van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Bezuidenhoutseweg 67). De eerste stap in de ontmanteling van dit Rijksgebouw. In de ruimtes lagen veel kluizen en oud meubilair opgeslagen.
 

Duurzaam

Het FMH locatieteam van Buitenlandse Zaken, het projectteam ontmanteling en verhuisbedrijf UTS Abbink hebben in maart hard gewerkt om deze ruimtes leeg te maken. Het leegruimen ging op een duurzame manier. Al het materiaal werd gescheiden voordat het werd afgevoerd. Met als resultaat het storten van ruim 40.000 kg ijzer en 1.700 kg aluminium.

Lees meer

Sfeer proeven in de Rijnstraat

rondleiding Rijnstraat

Bijna 1000 mensen bezochten eind maart de kijkdag in het rijkskantoor aan de Rijnstraat. Energieke gidsen namen groepen collega’s – van BZ, IenM, IND, COA en DT&V - mee voor een rondleiding. Zo konden toekomstige bewoners de sfeer proeven in het nieuwe gebouw.
Bekijk op YouTube een filmpje van medewerkers van IenM.


 

Colofon

Dit is een uitgave van Communicatie van FMH

Reacties kunnen naar FMHCommunicatie@rijksoverheid.nl