< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

28 april 2016

FMH vervoert Jaap Uijlenbroek elektrisch!

Jaap met tesla

Het trio is compleet! FMH heeft nu ook de derde elektrische auto ingezet voor het personenvervoer. Vanaf 29 maart vervoert FMH Jaap Uijlenbroek, de DG Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk, met een volledig elektrische auto. Al op 14 maart jl. is FMHaaglanden gestart met een pilot voor het elektrisch vervoer in het directie/VIP-segment. Twee leden van de ambtelijke top van EZ worden sindsdien vervoerd in elektrische dienstauto’s.  Er is een jaar uitgetrokken om in alle seizoenen te ervaren hoe het elektrisch rijden zowel de chauffeurs en de planners van FMH als de passagiers bevalt. Op basis van de resultaten van de pilot zal FMH een besluit nemen over de mate waarin FMH dit type vervoer gaat toepassen.


 

Lees meer

Binnenkort echt lekkere koffie in de Hoftoren en op Beatrixpark

koffiebonen

Wat is er lekkerder dan de werkdag te starten met een goede kop koffie? Dat willen de gebruikers uit het verzorgingsgebied van FMH natuurlijk ook! Nu de contracten voor de warme drankenautomaten op twee locaties aflopen heeft FMH de mogelijkheid die wens te vervullen. In het programma van eisen voor de nieuwe aanbesteding is het verzoek om betere koffie van een goede kwaliteit opgenomen. De consument is afgelopen jaren immers meegegaan in nieuwe ontwikkelingen rondom koffie. Veel gebruikers hebben thuis ook een Dolce Gusto, Nespresso of bonenmachine staan.

 

Begin mei staan de nieuwe automaten aan de Rijnstraat 50 en de Wilhelmina van Pruisenweg 53. Vanaf dat moment hebben de bewoners in circa 30 seconden een vers gezet bakje bonenkoffie. Dat is wat langer dan met de oploskoffieapparaten, maar de geur en smaak is daarentegen heerlijk!
 

 

Nieuw bij FMH: DBFMO dienstverlening

Skyline Den Haag

De komende jaren krijgt FMH in haar verzorgingsgebied 3 locaties waar sprake is van publiek private samenwerking (PPS). Het gaat om de locaties Bezuidenhoutseweg 30 (zomer 2016), Rijnstraat 8 (voorjaar 2017) en op een nog te bepalen moment Korte Voorhout 7. De renovatie, het onderhoud en de facilitaire dienstverlening van deze locaties is uitbesteed aan één marktpartij middels de meest uitgebreide vorm van uitbesteding, namelijk DBFMO.

 

DBFMO staat voor Design, Build, Finance, Maintain & Operate. De private partner van het Rjik in deze publiek-private samenwerking (een consortium bestaande uit een architect, financiers, bouwbedrijf, elektrotechnische en werktuigbouwkundige bedrijven alsmede facilitaire dienstverleners) is gedurende de volledige looptijd van de DBFMO overeenkomst verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van een gebouw met werkplekken en alle mogelijke voorzieningen die vooraf zijn afgesproken. Omdat dit voor een periode tot wel dertig jaar kan zijn, vergt de samenwerking met de private partner een andere benadering dan we gewend zijn.

Lees meer

Lof voor geweldige inzet

Het Conference & Eventmanagement van BZ is vol lof over de geweldige inzet van de medewerkers van FMH tijdens de opbouw, uitvoering en afbouw van de Ambassadeursconferentie 2016 die op 28 maart jl. bij BZ werd gehouden. Namens de SG van BZ werden de medewerkers van het locatieteam Bezuidenhoutseweg 67 speciaal bedankt: ‘om het budget technisch verantwoord te houden hebben wij meer gevraagd van FMH dan voorgaande jaren waardoor we op de inhuur van verhuizers konden besparen. Zij hebben laten zien dat een uurtje eerder beginnen of later eindigen voor hun geen probleem was.”, aldus BZ.
 

Een mooi voorbeeld van klantgericht samenwerken.

 

FMH en UBR|HIS intensiveren samenwerking

UBR|HIS (het inkooppunt van BZK, onderdeel van UBR), doet ongeveer 20 Europese aanbestedingen per jaar voor FMH. Dat is 45% van alle opdrachten die vanuit BZK binnenkomen. Het ontstaan van een facilitair domein bij UBR|HIS is dan ook een logische stap.
Vanwege deze nieuwe ontwikkeling was er in maart een kennismakingssessie tussen de afdeling Leveranciersmanagement van FMH en de afdeling Europese Aanbestedingen van UBR|HIS. De strategische doelstellingen van UBR|HIS voor 2016 en de relatie tussen FMH en UBR|HIS kwamen aan bod.

Tijdens de kennismakingssessie bleek dat de FMH’ers en de mensen van UBR|HIS veel dezelfde standpunten deelden. Een goede basis voor een geslaagde samenwerking!

Soepele samenwerking in project dienstverlening EZ-DICTU-FMH

Het project rond de dienstverlening van FMH en DICTU aan EZ is afgerond. Het heeft een set samenwerkingsafspraken opgeleverd op het gebied van verhuizingen, projecten en het dagelijks beheer in bijvoorbeeld vergaderzalen. Het heeft vooral opgeleverd dat de beide dienstverleners elkaar nu weten te vinden en de samenwerking soepel verloopt. Tekenend is dat EZ de afgelopen maanden nauwelijks klachten meer heeft gehad over de gezamenlijke dienstverlening. Iets wat een jaar geleden nog heel anders was. Er waren vooral veel complimenten aan de overall projectleider en de projectgroep.

Vorderingen Rijnstraat 8

Rijnstraat 8

Als je in de buurt bent van het Centraal Station kun je zien dat er hard gebouwd wordt aan het 'nieuwe Rijkskantoor' Rijnstraat 8. De Rijnstraat is één van de drie DBFMO-panden die in het verzorgingsgebied van FMH komen (zie ook het artikel over DBFMO in deze nieuwsbrief). Het is indrukwekkend om de eerste resultaten van de ingrepen in het gebouw al te zien.

In week 8 t/m 36 van 2016 wordt het pand volledig wind- en waterdicht gemaakt. De combinatie van de hoeveelheid werk en de complexiteit in de beschikbare tijd maakt dit tot een indrukwekkende prestatie. In deze 4D simulatie kun je nu al zien hoe de bouw verder zal verlopen de komende tijd. Een complex geheel dat tot in de puntjes is voorbereid.

Colofon

Dit is een uitgave van FMH Communicatie

Reacties kunnen naar FMHCommunicatie@rijksoverheid.nl