< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

28 februari 2017

Nieuws van het Nederlands Forensisch Instituut

Inhoudsopgave

Gezocht: 150 messen

Deskundigen van het NFI onderzoeken jaarlijks in ongeveer veertig strafzaken messen die zijn gebruikt bij een steekincident. Bijna altijd grijpen daders naar keukenmessen. Heel af en toe vinden de NFI-onderzoekers op die messen sporen van bot. Maar wat vertellen die deeltjes? En wat is de bewijswaarde?
Lees meer op @NFI

NFI'er publiceert boek over forensisch grondonderzoek

Forensisch grondonderzoek kan helpen bij het oplossen van een groot aantal verschillende misdrijven. Grondanalyse kan iets zeggen over de schade die criminelen veroorzaken als zij drugsafval vermengen met mest en laten uitrijden over het land. En vergelijkend onderzoek kan duidelijkheid geven over de overeenkomsten tussen de grond onder de schoen van een verdachte en de grond op een plaats delict.
Lees meer op @NFI

FO-dag: workshops, kennis uitwisselen en netwerken

Welke trends zien deskundigen momenteel in de Nederlandse drugsmarkt? Hoe kun je een indicatie krijgen voor de kleurloze vloeistof waarmee je te maken hebt? En welke onderzoeken kan het team Verdovende Middelen van het NFI allemaal uitvoeren?
Lees meer op @NFI

Dankzij stafylokokken de cel in?

Een slimme misdadiger probeert zijn sporen zo goed mogelijk te wissen. Hij draagt handschoenen om geen vingersporen achter te laten of doet een bivakmuts op zijn hoofd om niet te worden herkend. KIJK Magazine ging op onderzoek uit of een spoor van bacteriën wel uit te wissen is.
Lees meer @NFI

Colofon

Afdeling Communicatie NFI

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Adres

Laan van Ypenburg 6 
2497 GB Den Haag