< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

30 november 2016

Nieuws van het Nederlands Forensisch Instituut

Inhoudsopgave

‘Zo’n match geeft wel een kick’: dader na 30 jaar veroordeeld

De Australische politie beet zich dertig jaar lang stuk op een zaak die draaide om de moord op de 8-jarige Louise Bell. Jarenlang vermoedde de politie wel wie de dader was, maar het overtuigende bewijs ontbrak. Totdat DNA-deskundigen van het NFI in 2012 een minimaal spoor onderzochten.
Lees meer op @NFI

Waterlijken: een blijvend mysterie

Onderzoekers van het NFI werken aan een nieuwe methode om vast te stellen hoe lang een lichaam in het water heeft gelegen. Momenteel wordt deze methode toegepast bij lichamen geborgen uit de Noordzee.

Lees meer op @NFI

DNA is het unieke 'telefoonnummer' van een persoon

DNA speelt regelmatig een grote rol in strafzaken. Ook in de cold case die draaide om de 15-jarige Nicole van den Hurk. Haar stoffelijk overschot werd in 1995 anderhalve maand na haar vermissing gevonden in de bossen. Ze bleek te zijn misbruikt. DNA-deskundige Arnoud Kal van het NFI geeft uitleg over DNA.
Lees meer op @NFI

Europese landen gaan forensische sporen en kennis meer delen

De Europese landen spraken in 2011 al de intentie uit om forensische sporen en kennis beter met elkaar te delen. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) nam dit jaar het initiatief om in Europees verband verdere afspraken te maken. Mijntje Aarts maakte het van dichtbij mee.
Lees meer op @NFI

Colofon

Afdeling Communicatie NFI

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Adres

Laan van Ypenburg 6 
2497 GB Den Haag