< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

31 augustus 2017

Nieuws van het Nederlands Forensisch Instituut

Inhoudsopgave

Vijftigste onbekende dode krijgt een naam

In de DNA-databank voor Vermiste Personen heeft eind juli de 50e match plaatsgevonden. Forensisch DNA-deskundige Carla van Dongen was vanaf het begin bij de speciale databank betrokken. Zij blikt terug op drie matches die op haar veel indruk maakten.
Lees meer op @NFI

‘Focus NFI op complex DNA-vooronderzoek’

De politie voert sinds 1 juli van dit jaar meer DNA-vooronderzoek zelf uit en heeft daarmee een klein deel van het werk van het NFI overgenomen. Het is een stap die de hele strafrechtketen voordeel moet opleveren. “Wij kunnen ons nu nog meer focussen op waar het NFI echt goed in is: complexe en interdisciplinaire zaken.”
Lees meer op @NFI

Investeren in aanpak internationale criminaliteit

Criminaliteit stopt niet bij de landsgrenzen. Dat betekent dat landen regelmatig forensisch bewijs, bijvoorbeeld vingersporen, met elkaar uitwisselen. Forensisch deskundigen buigen zich wereldwijd over de vraag wat dat voor hun werk betekent. "Met ons project groeit het vertrouwen van landen in elkaars forensisch onderzoek."
Lees meer op @NFI

NFI mag haarkleur uit DNA verdachte halen

Het NFI mag sinds 1 juli de haarkleur bepalen van de persoon wiens DNA op een plaats delict is veiliggesteld. Het kan helpen om een onderzoek een zet in de goede richting te geven. "Wanneer een politieonderzoek helemaal vastzit, kan deze informatie van belang zijn."
Lees meer op @NFI

Colofon

Afdeling Communicatie NFI

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Adres

Laan van Ypenburg 6 
2497 GB Den Haag