< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

28 juni 2017

Nieuws van het Nederlands Forensisch Instituut

Inhoudsopgave

Effecten ecstasy onvoorspelbaar

De effecten van de populaire drug ecstasy zijn onvoorspelbaar. De concentratie van MDMA in het bloed bij personen die aan het gebruik van de drug zijn overleden, is soms lager dan bij gebruikers die nog aan het verkeer deelnemen. Dat bleek onlangs uit onderzoek dat het Trimbos-instituut uitvoerde en waaraan het NFI een bijdrage leverde.
Lees meer op @NFI

Investering in goed forensisch onderwijs betaalt zich terug

Het NFI biedt onderwijs voor ketenpartners aan. Maar waaruit blijkt dat deze cursussen en opleidingen investeringen zijn en geen kosten? Het NFI zocht dat samen met de Politieacademie uit. “Voor iedere euro die wordt geïnvesteerd, verdient de strafrechtketen twee euro terug.”
Lees meer op @NFI

Project om uiterlijk via DNA te voorspellen

De politie vindt op de kleding van een stoffelijk overschot sporen die van de verdachte zijn. Uit die sporen kan een DNA-profiel worden gehaald, maar een zoekactie in (internationale) databanken levert niets op. Maar de puzzelstukjes in het DNA kunnen wel het nodige over iemands uiterlijk of leeftijd verraden. Toekomstmuziek?
Lees meer op @NFI

Kees van der Beek: vondelingenmatch de allermooiste

Meer dan 60.000 keer kon de DNA-databank voor strafzaken een match doorgeven. Dat leverde doorbraken op in moordzaken die heel Nederland in zijn greep hielden. Maar dankzij een match bleek ook dat een te vondeling gelegde jongen in Roermond een zus had in Duitsland. Ook zij was te vondeling gelegd. “Dat was voor mij de allermooiste match.”
Lees meer op @NFI

Colofon

Afdeling Communicatie NFI

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Adres

Laan van Ypenburg 6 
2497 GB Den Haag