< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

29 maart 2017

Nieuws van het Nederlands Forensisch Instituut

Inhoudsopgave

DNA-databank geeft onbekende doden al 10 jaar een naam

Onbekende slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog of zeelieden die overboord slaan en waarvan de stoffelijke resten jaren later pas aanspoelen. De DNA-databank voor Vermiste Personen bestaat in april officieel tien jaar. DNA-deskundige Carla van Dongen hield al langer DNA-profielen bij van onbekende doden.

Lees meer op @NFI

Opgraving in 23 jaar oude moordzaak

Met de grootst mogelijke zorgvuldigheid graven gemeente, politie en het NFI op de begraafplaats in Sluis het lichaam van een onbekende vrouw op. Nieuwe forensische technieken werpen mogelijk licht op haar identiteit en de vraag hoe ze ruim twintig jaar geleden om het leven is gebracht.
Lees meer op @NFI

‘Bevlogenheid en kennis NFI’ers geeft energie’

Kees Möhring nam half maart afscheid als directeur Externe Relaties. Hij herinnert zich bijna twaalf jaar na dato nog goed hoe het NFI direct indruk op hem maakte. “Ik zag gelijk zoveel motivatie bij de medewerkers. Die betrokkenheid is de kracht van het NFI en heeft mij altijd heel veel energie gegeven.”

Lees meer op @NFI

Werken aan snelle mobiele veldmeetmethoden

Forensisch onderzoek kan veel tijd kosten en kostbaar zijn. Om efficiënter te werken, worden meerdere technieken ontwikkeld die op een plaats delict al een indicatie geven wat in monsters aanwezig is. Zo werkt het NFI aan de validatie van mobiele apparatuur om al op locatie te bepalen hoeveel zwavel scheepsbrandstoffen bevatten.
Lees meer op @NFI

Colofon

Afdeling Communicatie NFI

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Adres

Laan van Ypenburg 6 
2497 GB Den Haag